Paddenstoelenweek in de Balij

Paddenstoelenweek in de Balij

In de herfstvakantie een week lang paddenstoelen ontdekken in het Balijbos!

Tijdens de herfstvakantie (18 t/m 23 oktober) is er een vrij beloopbare paddenstoelenroute in het Balijbos. De route is een samenwerking tussen KNNV, IVN Zoetermeer en Staatsbosbeheer Hof van Delfland. Mede mogelijk gemaakt door fonds 1818. De route is beloopbaar voor jong en oud. Mocht u slecht ter been zijn, dan zijn er mogelijkheden om elkaar weer te treffen op de verharde paden.
 
De route is ongeveer 2 km lang en gedeeltelijk onverhard. Langs de route zijn bordjes te vinden met leuke feitjes en weetjes over paddenstoelen. Bij de borden zijn ook paddenstoelen te vinden. Belangrijke kanttekening: honden zijn NIET toegestaan, ook niet aangelijnd.
 

Speelbos

Het startpunt van de route is te vinden bij de ingang van het speelbos. De ingang is duidelijk te herkennen door de vlaggen die er staan.
Bij de ingang is een fietsenrek te vinden waar u uw fiets kunt plaatsen. Mocht je met de auto komen, dan zijn er parkeerplekken beschikbaar op de parkeerplaats te Kurkhout, Zoetermeer.
 

Wat is handig om mee te nemen?

Stevige schoenen/laarzen;
Regenjas;
Spiegeltje (dan kan je beter onder de paddenstoelen kijken);
Vergrootglas/loepje;
Mondkapje;
Zoekkaart paddenstoelen.
 

Coronamaatregelen:

In verband met de coronamaatregelen is er gekozen om de paddenstoelendag te verspreiden over een week. Je hebt dus een keuze uit 6 dagen om de route te belopen. Hou gepaste afstand te houden van andere huishoudens en doe eventueel een mondkapje op, mocht het drukker zijn dan verwacht. Heb je klachten? Blijf dan thuis.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
18 t/m 23 oktober
Hoe laat
Vrije inloop tussen 11:00 uur en 16:00 uur
Waar
Het startpunt van de route is te vinden bij de ingang van het speelbos
Aanmelden
Niet nodig
Website