Paardrijden door de duinen en over het strand

Paardrijden door de duinen en over het strand

Paardrijden door de duinen en over het strand; een romantisch plaatje dat door weinig andere outdoor activiteiten geëvenaard kan worden! Toch is paardrijden niet het eerste waar ik als stadsbewoner aan denk. Zeker niet als ik horizontaal op mijn bank lig, denkend aan wat ik met mijn zondag wil gaan doen.

Een bijzondere uitnodiging van Stalhouderij het Fjordenpaard bezorgt mij een zondag die niemand zou mogen missen; ik mag meerijden met een prachtige route door de Scheveningse Duinen en daarna terug over het strand.

NB: Stalhouderij het Fjordenpaard organiseert geen ritten meer, je kunt terecht bij Ruiter Recreatie Center Noordland.

Het is een zonovergoten zondag als we ons verzamelen in Scheveningen. De dag begint met een kennismaking met de vriendelijke mensen van Stalhouderij het Fjordenpaard, zij staan klaar om ons te begeleiden. Dan ontmoet ik Frodo, mijn karamelkleurige compagnon voor één dag! Ik heb voor het laatst paardgereden toen ik veertien jaar oud was en ik voel me toch een beetje onwennig. Fjordenpaarden staan gelukkig bekend om hun trouwe en zachtaardige karakter dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Het is weer even wennen hoe hoog een paard eigenlijk is maar de rit start langzaam en ik voel me al snel weer op mijn gemak. Eerst stappen we door de duinen, we rijden langs de watertoren van Scheveningen en trekken langzaam richting het strand. Als we allemaal zijn opgewarmd zijn gaan we over in 'draf'; dat kan je ook wel zien als de tweede paarden versnelling! De rit wordt dan ook iets intensiever en ik voel de wind langs mij gezicht gaan.

"Het strand van Nederland heb ik nog nooit zo ervaren

Paardrijden is een sport, zowel voor mens als paard, je doet het dan ook echt met heel je lichaam. Als je afwisseling zoekt voor bijvoorbeeld 'Squats' op de sportschool, dan kan je bij het paardrijden zeker een nieuwe uitdaging vinden! Tijdens het rijden krijg je veel tips en tricks om het paardrijden nog soepeler te laten verlopen. De begeleiders van Stalhouderij het Fjordenpaard hebben veel expertise in huis en hun enthousiasme werkt heel aanstekelijk. Bovendien weten ze de zenuwen van beginners en van deelnemers zoals ik, die al jaren niet meer hebben gereden, snel te verminderen. Het is een gezellige rit!

Een ding is zeker, het strand van Nederland heb ik nog nooit zo ervaren. Vanaf de rug van een paard ziet de wereld er totaal anders uit; avontuurlijk en ontspannen tegelijk. Als we terug rijden over het strand volgen we de laagstaande zon op weg naar huis. Pas als we weer aankomen bij de kar voel ik hoe moe ik eigenlijk ben; rozig - net zoals toen ik nog een kind was.

Of je nou een ervaren paardrijder bent of een complete beginner, dit is een ervaring die ik iedereen kan aanraden. Voor één dag heb je de unieke connectie met een prachtig dier, een full body-workout en een flinke dosis buitenlucht, en dat allemaal zo dicht bij huis!

NB: Stalhouderij het Fjordenpaard is verhuisd naar Breda, je kunt voor strandritten terecht bij Ruiter Recreatie Center Noordland.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Sport & avontuur

Actief blijven in de winter bij De Klimmuur

Klimmuur Den Haag
Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos