Over ons

Over ons

Buiten is van ons allemaal: Ontdek de natuur tussen Rotterdam en Den Haag, ieder moment van het jaar.

Wat is Hof van Delfland?

Hof van Delfland is dé groene gids van de noordzijde van de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij laten je zien wat er te doen is in zes mooie gebieden. Zes groene parels, verstopt tussen de grote steden en ieder met een eigen karakter, voor ieder wat wils. Op de website van Hof van Delfland ontdek je de leukste activiteiten en mooiste plekken in deze gebieden. Zodat je even kunt vluchten uit de drukte van de stad om te ontspannen en op te laden in de natuur.

Zes diverse gebieden

Midden-Delfland is het eerste Bijzonder Provinciaal Landschap van Nederland. Deze status geeft het belang aan van het open en groen houden van dit waardevolle agrarisch veenweidelandschap tussen de steden. Een plek waar de koe gewoon in de wei staat. Waar groenten direct uit de kassen of van het land komen. En waar je melk, kaas, vlees, yoghurt en honing bij de boer om de hoek haalt.  vind je de visie van Midden-Delfland over 2020-2025.
De Vlietzone is een afwisseling van open weidse landschappen, landgoederen, oude ophaalbruggen, volkstuinen en groene woonwijkjes. De Vliet en omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelen, fietsen, paardrijden en varen.
De Delflandse Duinen zijn onderdeel van nationaal Park Hollandse Duinen. Eind 2016 koos het Nederlandse publiek Hollandse Duinen als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Het regiopark Buytenhout is een aaneenschakeling van zes recreatiegebieden tussen Delft en Zoetermeer met een lengte van 15 kilometer. Het is een variatie aan landschappen, flora en fauna en talrijke recreatiemogelijkheden.
Met de Rivier als Getijdenpark wordt de natuur terug gebracht langs de oevers van de Nieuwe Waterweg, Nieuwe Maas en Hollandse IJssel. Door meer groen aan de rivier met eb en vloed ontstaat een aantrekkelijk en uniek landschap: het getijdenpark.
De recreatiegebieden langs de Rotte zijn al meer dan vijftig jaar een populaire bestemming om de vrije tijd door te brengen in het groen. Wat ooit begon als puinstort van puin uit Rotterdamse oude wijken is nu een intensief gebruikt recreatiegebied waar kinderen leren fietsen, mensen ontspannen, sporters aan hun conditie werken en bootjesmensen heerlijk varen op de Rotte.

Natuurbeheer

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Zuid-Hollands Landschap, Dunea en vele anderen werken er hard aan om de natuur te beschermen en te beheren. Zodat iedereen van de natuur kan genieten. De verscheidenheid van de natuurgebieden tussen de grote steden Delft, Rotterdam, Zoetermeer en Den-Haag zorgt voor enorm veel inspiratie voor uurtjes, dagjes of weekenden uit. Laat je op Hof van Delfland inspireren met verhalen, wandelingen, fietstochten, vaartochten en activiteiten. 

Voor ieder wat wils, op elk moment van het jaar

Onze schrijvers ontdekken regelmatig nieuwe parels in Hof van Delfland. Lees hun verhalen of kijk in de agenda wat er allemaal te doen is.
Volg ons ook op Instagram en Facebook.
 

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland laat de mooiste wandelingen zien in het gebied.

Landschapsfonds

Voor meer informatie over alle deelnemers aan de Hof van Delfland en het fonds dat wij hebben opgericht, kan je terecht op onze site.

Heb je zelf een tip, vragen of suggesties? Contact via redactie@hofvandelfland.nl

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden