Ouderwetse knussigheid bij Knus!

Ouderwetse knussigheid bij Knus!

Na ons avontuur op de fluisterboot, wist de redactie ondertussen dat ze best wel tegen een stootje kan op een wiebelig water object. Dus zo stonden de dames op een zeldzame zonovergoten dag in een van de mooiste recreatiegebieden.

De Delftse Hout; een prachtig groen gebied dat maar 10 minuutjes fietsen van het historische centrum van Delft ligt. En te midden van dit prachtige groen ligt Knus! Misschien wel een van de leukste (en knuste) verborgen plekjes voor stedelingen zoals wij. Als je binnenkomt waan je je een beetje in de Efteling; de zware gordijnen, de verschillende hoekjes en kamertjes en bovendien een enorm beeld boven de bank lieten het allemaal lijken alsof je in een Middeleeuws sprookje bent belandt. Als je voorbij de openslaande deuren bent, kom je op het overdekte terras dat grenst aan het water. Wij waren aardig verrast hoe leuk, klein en knus (jawel!) het was. Te bedenken dat dit ooit is ontstaan uit een oud boothuisje.

"Misschien wel een van de leukste (en knuste) verborgen plekjes voor stedelingen zoals wij

Wij werden vrolijk verwelkomend ontvangen: "Als jullie klaar zijn met waterfietsen dan komen jullie gewoon terug voor koffie met een lekker stukje appeltaart." Daarna werden we naar de waterfietsen gedirigeerd. Terwijl de kinderen soepel in de waterfiets sprongen, probeerde wij met alle voorzichtigheid in dat ding te sluipen zonder dat het zou omkieperen. Nadat we ons hadden geïnstalleerd gingen we op weg naar het grote meer. Door een gang van groen, bruggetjes en vogels kwamen we uit op de grote plas. Waterfietsen lijkt misschien wat oubollig, maar dat neem je meteen terug als je midden op de plas dobbert terwijl de zon op je bol schijnt en je af en toe een briesje voelt. Je kunt natuurlijk ook de plas rond maar wij lieten onze benen even rusten (het is wel een ware work-out) en genoten even van de rust. Aan de rand van de plas heb je een klein strandje. Helaas kan je er niet aanmeren met je waterfiets maar je kunt daar wel komen (fiets of wandelend) vanaf de parkeerplaats.

Na een tijdje dobberen werd het weer tijd om richting Knus te gaan. Toen we daar aankwamen zagen we dat meer bezoekers ze al hadden ontdekt, niet zo heel gek met dit warme weer. Voor de echte daredevils hebben ze ook roeiboten. Na de waterschuit te hebben geparkeerd aan de steiger, namen we plaats op het overdekte terras om wat te verkoeling te zoeken en natuurlijk voor een bakje koffie en taart. Door de warmte werd dat toch al heel gauw een frisdrank en een Hollandse stroopwafel!

"Door een gang van groen, bruggetjes en vogels kwamen we uit op de grote plas

Helaas is het Knusse terras alleen geopend in de zomer, maar in de winter kan je er binnen plaatsnemen, naast een van de kachels en genieten van chocolademelk met slagroom. Al willen we daar heel even nog niet aan denken natuurlijk... Knus mag dan wel klein lijken maar het is ruim genoeg om er grote en kleine feestjes te geven. Of het nu bedrijfsuitjes zijn (ze hebben hele leuke groepsactiviteiten) of je wilt er dansen met je bruiloft. Dat kan ook allemaal. Je kunt het gehele jaar terecht dus of je nu een feestje hebt in de zomer met een BBQ of een in de winter met snert, ze draaien daar bij Knus hun hand niet voor om!

Wij raden iedereen aan om er voor 1 oktober - met mooi weer uiteraard - als de sodemieter nog naar toe te gaan, voor de zomerstop. Want waterfietsen is eigenlijk best heel leuk, kneuterig en knus ;). Als je daar niet zo van houdt, kun je nog altijd lekker door het bos wandelen, met de tenen in het zand of met de kids het doolhof in. Kortom, er zijn genoeg knusse dingen te doen en te beleven! 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Zavelpad 7
2616 LH Delft  
Tel: 015-2122990
Website

Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Wandelen & fietsen

Surfing Scheveningen

Noordzee Surfschool

Buiten Zijn in het Bieslandse Bos

BuitenLeeft

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen
Eten & drinken

Gebakken spruitjes met balsamico en yoghurt mosterd dressing

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Schot Koffie

Winterse pompoensoep met twist

Japanse Sierkwee; heerlijk in een toetje met ijs, of over je muesli!