Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Waarschijnlijk heb je de koffie van John Schot wel eens gedronken op de Oogstmarkt. Ook op andere Rotterdamse festivals is de kans groot dat je hem tegenkomt met zijn zelf-geroosterde Specialty Coffees.

Ik bezoek John en zijn vriendin Linda op in hun thuisbasis: het prachtige zelf verbouwde pand in Rotterdam west. De oude garage is omgebouwd tot de studio van Johns vriendin Linda, en branderij van John. De combinatie van de kunst en koffie maken het tot een ware koffiestudio.

Schot in de zaak.

De kluswoning waar John en zijn vriendin wonen en werken hebben ze helemaal zelf opgeknapt. Dat was een behoorlijke klus, maar hierdoor is het wel precies geworden zoals ze het wilden en is het geworden tot een gezamenlijke woon en werkruimte.

 Bovenop de garage waar ze werken is hun woonhuis. Als je door de galerie naar achteren loopt langs de brander van John, kom je uiteindelijk uit in de tuin die weer bij het woongedeelte hoort. Wonen en werken zijn op deze manier met elkaar verweven.

Van koffiehandel naar koffiebranderij

Schot is niet onbekend in de koffiewereld. Vroeger werkte hij bij een handelshuis in koffie. Voor zijn werk maakte hij reizen naar Colombia, waar hij altijd heel enthousiast terug kwam van de plantage.Thuis had hij een sample koffiebrander staan om verschillende soorten koffie testen. Hij vond dat zo leuk om te doen dat hij op een gegeven moment bijna elke avond in zijn vrije tijd koffie brandde. Bovendien zag hij dat er veel betere koffie beschikbaar was op de plantages dan de koffie die hij verhandelde. De stap naar het beginnen van zijn eigen branderij was gemaakt.

 

Way of life John:

In tegenstelling tot het handelshuis van toen, is in onze koffiestudio alles persoonlijk. De bonen koop ik altijd in bij importeurs die zelf de plantages bezoeken en transparant zijn. Zo hou ik de lijntjes zo kort mogelijk. Ik werk ook veel samen met andere Rotterdammers. De gebruikte koffiezakken gaan bijvoorbeeld naar de stadsimker en de koffieschillen naar Rotterzwam. Ik weet zelf natuurlijk precies wanneer de koffie geoogst wordt, daardoor brand ik alleen maar verse koffie. De Colombiaanse koffie is het meest toegankelijk, een instapkoffie. Als mensen iets complexere smaken willen proberen heb ik een Guatemala en een uit Rwanda.

Omdat ik veel op de oogstmarkt sta spreek ik al mijn klanten persoonlijk en hoor ik gelijk wat ze van mijn koffie vinden. In de toekomst willen we hier ook evenementen gaan organiseren zoals koffieproeverijen. Onze koffiestudio is echt een way of life geworden!" Wil je meer zien van Studio Seine? Kijk dan hier.

Wil je de koffie van Schot ook proeven? Dan kan op de volgende locaties ›
 
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Status: Offline

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag
Streekproducten

Firma van Buiten

Firma van Buiten

Kapotte Kassen

Plukkerij Framblij

De herfst aan de kust

Par Hasard Scheveningen