Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Na de eerste twee witte winterdagen had ik helemaal zin in dinsdag 12 december. Deze datum stond bij mij dikgedrukt in de agenda als “Lekker eten bij Hills en Mills, rondvaart, lichtjesavond” en in precies dit stukje van mijn agenda neem ik jullie mee.

Na het sneeuw van mijn auto afgeborsteld te hebben, stappen we rond het middaguur in de auto. Ik heb namelijk een lunch gepland staan bij Hills en Mills, in het centrum van Delft. Voordat we hier naartoe rijden, hebben we natuurlijk stiekem al op de site gekeken. Zeker na het zien van het filmpje van chef papa Kazmi bij koffietijd liep, zoals bij mij wel vaker gebeurt, het water in de mond. 
 
Bij aankomst in Delft glibberen we over de nog enigszins besneeuwde stoepen naar Hills en Mills, waar we echt super ontvangen en begeleid worden naar het eetgedeelte van deze leuk ogende eetgelegenheid. De plek waar de tafels staan geeft gelijk een prettig huiskamergevoel met mooie kleuren, muziek en een aangename akoestiek. Het pand zelf is heel leuk gelegen, net achter de markt, en is gevestigd in een oude bakkerij wat je dan ook in de details van het pand ziet terugkomen.
 
 
Bij het doornemen van de kaart valt mijn oog direct op de verschillende gerechten met Naanbrood (waar ik fan van ben). Mijn vriendin houdt daarentegen erg van een goede salade en kan hier ook haar lol op. Na de bestelling te hebben doorgegeven word ik uitgenodigd om in de keuken te komen kijken. Al snel blijkt dat alle gerechten echt met liefde, een glimlach en pure producten worden gemaakt. Het woord puur staat dan ook echt centraal bij Hills en Mills: De producten die ze gebruiken zijn zonder toevoegingen, veelal biologisch, fair trade, in het seizoen, duurzaam en gehaald bij producenten uit de buurt. Van Papa Kazmi krijg ik nog een privéshow Naanbrood maken voor pro’s, wat mij extra nieuwsgierig maakt naar hoe mijn Naanbrood met kip smaakt. De borden staan nog geen 10 minuten later op tafel, en de geur die ons tegemoetkomt past volledig bij het verrukkelijke plaatje wat er voor mijn neus verschijnt!
 
Na de lunch bedank ik iedereen voor de topservice en hun positieve houding en krijg ik  nog net mee dat er in de keuken een Indiase erwtensoep staat te pruttelen voor de buitenverkoop tijdens de lichtjesavond. Met een knipoog vraagt Papa Kazmi mij of ik hem nog wel even kom uitproberen vanavond, wat ik natuurlijk beantwoord met een “JA!” 
Mijn dagje Delft is pas net begonnen en ik heb nu al zin in de lichtjesavond met deze speciale erwtensoep.
 
 
De lichtjesavond waarvoor wij ook richting Delft zijn gekomen laat nog even op zich wachten, want we hebben wel iets heel leuks geregeld als vervoer om hier naartoe te gaan: we nemen namelijk de boot! Vanuit Den Haag is er elk jaar de mogelijkheid om de lichtjesavond te bezoeken per rondvaartboot en dat is ook ons plan. Aangezien we al in Delft zijn moeten we natuurlijk eerst 6 minuten met de trein richting Den Haag om vlakbij Den Haag HS op de boot van Dehollandsevloot te stappen. Deze brengt ons vervolgens onder het genot van erwtensoep (ja, toch al) en een uitleg over de omgeving veilig richting Delft. Dit is echt een aanrader voor iedereen die er een mooi uitje van wil maken. Ik kan je wel de tip geven om van tevoren te reserveren: het is namelijk erg in trek.
 
De lichtjesavond is in één woord fantastisch!
De lichtjesavond zelf is zeker in combinatie met de sneeuwresten, glühwein en de geur van verse oliebollen in één woord fantastisch! Zoals eerder beloofd maken we na het drinken van verse warme chocolademelk, het eten van twee oliebollen en een rondje door de binnenstad nog een stop bij Hills en Mills voor de lekkerste Indiase Erwtensoep die er is!
 
 
Jeetje wat een dag. Doen jullie mij na volgend jaar? Of ga je liever rustig eens lekker lunchen bij Papa Kazmi? Ook een rondvaartboot bij Dehollandsevloot op een ander moment in het jaar kan ik je zeker aanbevelen… Het zal je zeker bevallen.
 
Groetjes,
Kevin 
 
Lees deze blog van Sanne voor nog meer tips in Delft tijdens de donkere dagen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur
Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten
Ontspanning
Streekproducten

Koffie in de Rotterdamse Hofbogen

Man Met Bril Koffie

De herfst aan de kust

Par Hasard Scheveningen
Jenevermuseum Schiedam
Streekproducten
Workshops

Romige pasta met spruiten