Ontdek het oer-Hollands druiven telen

Ontdek het oer-Hollands druiven telen

Druiven uit de supermarkt komen vaak van overzee, maar vroeger kwamen ze uit het Westland, en weet je wat? Deze zijn ook nog eens veel lekkerder en heerlijk dorstlessend. Leer van de meester hoe je oer-Hollandse overheerlijke druiven kunt telen. 

Themapark de Westlandse druif

Themapark de Westlandse druif geeft rondleidingen en workshops en heeft ook een museum, waar je alles te weten komt over druiven als de Muskaat, de Frankentaler en de Golden champion. Aan de hand van drie generaties die symbool staan voor de bloei, de neergang en de veelbelovende toekomst van De Westlandse Druif, leer je alles over deze heerlijke vrucht en over de geschiedenis van de Westlandse druiventeelt.  

Westlandse druiven

De Westlandse (biologische) druiven worden geteeld in glazen kassen. Door de druiventrossen te ‘krenten’ (uitdunnen van de korrels) ontstaat een prachtige volle tros met grote korrels. De tafeldruiven zijn heerlijk om zo te eten, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten. Westlandse Druiven zijn beschikbaar van eind juni tot en met half december.

Rondleiding

Themapark De Westlandse Druif verrast in vele opzichten. Een bezoek aan het volledige themapark ‘De Westlandse Druif’ duurt ongeveer 1,5 uur. Toegang tot de kassen is alleen mogelijk in combinatie met een rondleiding. Ter afsluiting is er de gelegenheid om nog even in de winkel met gerelateerde producten rond te kijken en natuurlijk de heerlijke Westlandse druiven te proeven!

Passanten

De tijden voor de rondleidingen zijn als volgt:
Mei t/m juli en oktober:
Dinsdag 11.00 uur
Woensdag 14.00 uur
Donderdag 11.00 uur
Vrijdag 14.00 uur
Zaterdag en zondag 14.00 uur

Het gehele park is rolstoel en rollator toegankelijk.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Hills & Mills
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Streekproducten

Ambachtelijk zoet bij Urban Bakery

Urban Bakery

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust