Ontdek de Zandmotor

Ontdek de Zandmotor

Elke landschap heeft zijn eigen dynamiek, dieren en planten. Op de Zandmotor vind je dit in het extreem: de wind heeft hier vrij spel, net als de zee. Struin mee met de gidsen en ontdek welke dieren en planten in deze barre omstandigheden hun hoofd boven water te houden.

Sinds 2011 ligt de Zandmotor voor de kust van Ter Heijde als een uitgestrekte vlakte met een duinmeertje. De Argusmast en wat palen vormen de enige bebouwing. Weer, wind en water hebben er vrij spel. Die werken samen aan een dynamische kustbescherming. Hier geen beton, staal en basalt, maar een veranderende kustlijn en spontane duinvorming. Natuur en recreanten hebben hier (tot op zekere hoogte) vrij spel.


Zeldzame planten

Langzamerhand verandert de Zandmotor. Wind en water verspreiden het zand verder langs de kust en hopen het op in aangroeiende duintjes. Als uit het niets schieten her en der allerlei, soms zeldzame, planten omhoog. Ook vogels, vissen, schelpdieren en andere dieren vinden hier een toevluchtsoord.
 

Dierenleven

Je moet wel goed kijken en soms zelfs zoeken om die dieren te zien. De gidsen van het Zuid-Hollands Landschap helpen je graag om ze te ontdekken. Verken samen met hen het dierenleven op en om de Zandmotor en geniet ondertussen van de onmetelijke ruimte en de rust om je heen.
 
Het kan zijn dat je een eindje door het water gaat waden tijdens deze wandeling!
 
Dit is een activiteit van het Zuid-Hollands landschap. Meer informatie via hun website

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Woensdag 29 september
Hoe laat
10:00 - 12:00 uur
Waar
Machiel Vrijenhoeklaan (keerlus, zie kaartje), 2555 NW, Den Haag
Kosten
Volwassenen €8, kinderen €3
Aanmelden 
Website