Ontdek de weidevogels op het Rotterdams platteland tijdens een online excursie

Ontdek de weidevogels op het Rotterdams platteland tijdens een online excursie

Op donderdag 15 april organiseert Natuurmonumenten een online excursie. Deelnemers worden meegenomen door de wereld van de weidevogels op het Rotterdams platteland en in Midden-Delfland. Excursieleider Frank Schipper vertelt over de beste plekken in deze gebieden om weidevogels te spotten. En wat is een weidevogel eigenlijk? Hoe herken je ze en zie je het verschil tussen een grutto, tureluur of kievit? ,,Nu de weidevogels weer beginnen te nestelen, is het een prachtig moment om zelf op zoek te gaan’, aldus Schipper.

Online presentaties vanaf de bank

Mensen herontdekken massaal de Nederlandse natuur. Dit doen ze vooral op eigen houtje, want de excursies van Natuurmonumenten zijn geannuleerd. Frank Schipper is excursieleider bij Natuurmonumenten Rotterdam en vertelt: ‘Toch wil je de natuur delen met enthousiastelingen’. De excursieleider bedacht een alternatief voor zijn excursies: een online presentatie met prachtige foto’s van het Rotterdams platteland en Midden-Delfland.
 

Tips om weidevogels te zien of horen

Deze excursies zijn bedoeld als introductie, deelnemers kunnen daarna zelf naar buiten om op zoek te gaan naar de weidevogels. Vanuit verschillende uitpunten bij de Ackerdijkse Plassen en in Polder Noord-Kethel kun je deze oer-Hollandse vogels zien of horen, Frank geeft alle tips! Ook vertelt hij wat Natuurmonumenten doet om weidevogels te beschermen.
 

Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze online excursie. Dit kan via de agenda op www.natuurmonumenten.nl/delfland. De excursies vinden plaats op donderdag 15 april en 29 april en duren van 19:45 tot 20:30 uur.
 
Dit is een activiteit van Natuurmonumenten. Kijk voor meer informatie op hun website
 
Foto: ©Natuurmonumenten - Jaap Koole.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
​Donderdag 15 april en 29 april
Hoe laat
​19:45 tot 20:30 uur
Waar
Online
Kosten
Geen
Aanmelden
Via de agenda op www.natuurmonumenten.nl/delfland
Website