Ontdek de Slow Flower Movement met Veld en Vaas

Ontdek de Slow Flower Movement met Veld en Vaas

Slow Food kennen we als begrip inmiddels allemaal wel, maar Slow Flowers? Daar had ik nog nooit van gehoord. Als echte bloemen fanaat houd ik het meestal best simpel; ik koop wat ik mooi vind. Dat bloemen ook zonder kunstmest gekweekt kunnen worden, met de natuur en seizoenen mee, daar had ik in elk geval nooit bij stilgestaan. Tijd voor een bezoek aan Veld en Vaas

Veld en Vaas is een ondernemers duo, met een hint naar het werk wat zij doen in de naam: Mariette is bloementeler en vertegenwoordigt het veld en Denise is bloemschikkunstenaar die prachtige bloemenkunst verzorgt voor in de vaas. Ik bezoek deze twee inspirerende ondernemers in hun werkplaats bij ‘Op Hodenpijl’ in Schipluiden voor een rondleiding. 
 
 
Het eerste wat mij opvalt is hoe prachtig deze omgeving is. Alles staat in volle bloei en kleine pluisjes waaien door de blauwe lucht; alles hier ademt lente. Op Hodenpijl is de groene parel van Schipluiden met een biologisch restaurant, een historische kerk en mooi onderhouden tuinen.
 
Hier doen telers en andere bewuste ondernemers aan beide kanten van de weg hun werk. De kas van Veld en Vaas staat dan ook direct naast het bezoekerscentrum van Midden-Delfland. 
 
 
Wat is dan eigenlijk de Slow Flower Movement, vraag ik me af terwijl ik tussen de velden en kippen door loop. Veld en Vaas staat voor lokaal, onbespoten en seizoensgebonden bloemen. Dat wil dus zeggen; geen tulpen in december en ook geen grote kunst kassen met gebruik van vergif.
 
De bloemen van Veld en Vaas vertegenwoordigen direct het land waar zij vandaan komen, namelijk onze thuisomgeving. Alle bloemen groeien op natuurlijke wijze en de meeste zelfs vol in de buitenlucht. Regent het een paar dagen hard of juist een hele poos niet, dit heeft direct invloed op wat de natuur ons te bieden heeft en dus ook op de bloemen en natuurkunst van Veld en Vaas. 
 
 
Tijdens de rondleiding vertellen Mariette en Denise meer over de relatie tussen natuur en telen; je ziet hoe mooi natuurlijk leven en telen kan zijn wanneer deze met zorg, liefde en inzet wordt toegepast. Dat is extra mooi aan dit landgoed; natuurlijker leven hoeft dus helemaal niet ver van de stad.
 
Een directere relatie tot de natuur en met name de producten op je (eet)tafel is een kwestie van andere keuzes maken; het kan bijvoorbeeld in huis gehaald worden door de Veld en Vaas bloemenstrippenkaart (aanrader!) of met melk van plaatselijke veehouders. 
 
 
De toekomst van Veld en Vaas ziet er, net als hun bloemen, prachtig uit; ze zijn de eerste Nederlanders die het aandurven om zich aan te sluiten bij de ‘Seasonal & Sustainable Flowers’ beweging die momenteel de wereld verovert. 
 
"lokaal, onbespoten en seizoensgebonden bloemen
Veld en Vaas is een open bedrijf met een breed aanbod aan workshops en rondleidingen (vanaf 10 personen). Er is elke tweede en laatste vrijdag van de maand een vrijwilligersdag. Perfect voor iedereen die graag met bloemen bezig wil zijn en wil genieten van dit prachtige gebied met handen in de aarde!
 
Of je nou gaat voor bloemkunst of een andere mooie workshop, Veld en Vaas is het bezoeken en ondersteunen meer dan waard. Om de week kan je ze ook vinden op de Rotterdamse Oogstmarkt
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Workshops

Ontdek de Slow Flower Movement met Veld en Vaas

Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Streekproducten

Wanneer bio business wordt

Gys
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland

Bitter & Real - koffiebar op wielen