Ode aan het Boerenlandschap

Ode aan het Boerenlandschap

Hof van Delfland is geen echte hof, maar een aaneengesloten gebied in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

De grotere steden Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer maar natuurlijk ook dorpen, kernen en gemeenten: Westland, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Lansingerland en Zuidplas. Aan de randen van de stad liggen zo veel mogelijkheden!

De verbinding tussen stad en platteland is snel gemaakt en biedt een absolute meerwaarde. Wij zijn natuurlijk al een paar jaar op pad om de beste tips voor jullie te verzamelen en eerlijk; we zijn collectief nog verliefder geworden op dit gebied!
 
En zoals verliefde mensen graag hun geluk delen, delen wij deze ode aan het boerenlandschap graag met jullie; een greep uit de fotoreportages van het platteland in Hof van Delfland!  
 
 
"Op bezoek bij biologisch boer Arie van der Berg; hij was net klaar met melken dus we dronken koffie (met verse melk) in de keuken van de gerenoveerde boerderij met een jaloersmakend uitzicht over het land."
 
Arie vertelde dat de melk van zijn 80 koeien (1400 liter per dag) voornamelijk terecht komt in pakken biologische melk in de supermarkt. Maar even goed vindt hij het als mensen langskomen om zelf een emmertje melk op te halen.  Want hij haalt graag de mensen uit de stad naar zijn boerderij; Arie is een super eigentijdse boer die met één been op de boerderij en één been in de stad staat. Volgens Arie past deze samenwerking tussen platteland en stad helemaal binnen de nieuwe manier van biologisch boeren. Waarbij het niet alleen maar gaat om produceren maar de boer ook een meer maatschappelijke rol krijgt."
 

Fietsen van Stad naar Platteland

"Tussen de steden ligt een landschap dat vaak vergeten wordt. Met de trein of in de auto denderen we over snelwegen en ingesleten paden op onze eindbestemming af, hierbij gaan we voorbij aan het groene landschap dat ons verbindt.
 
In dit gebied kom je naast natuur ook onze agrarische gebieden tegen: boeren, telers en dorpen die onze steden voeden en verbinden. Het is de overgang van stad naar land die ik wil ontdekken als ik de Delfland route van de ANWB besluit te fietsen. Deze route kun je vinden op de gratis ANWB app, wel zo makkelijk!"
 

City Girls bij Hoeve Bouwlust

"Op twintig minuten van Rotterdam (en minuten vijftien van Delft), ligt midden in de polders van Midden-Delfland, Hoeve Bouwlust.
 
We moeten niet vergeten dat het vroeger altijd al een melkboederij was geweest. Sinds ze daar in 1999 mee zijn gestopt, heeft de boerderij de functie gekregen die het nu heeft. Maar ze hebben nog altijd wel koeien rond dartelen, niet voor het vlees maar voor de melk! Die gebruiken ze overal voor; pannenkoeken, yoghurt, roomijs en natuurlijk ook om zo uit het glas te drinken. Verser kun je het niet krijgen. Lekkerder dan dat wordt het ook niet eigenlijk."
 

Boer Zoekt Hulp

"Vockestaert zet zich in voor het behoud van het karakteristieke open polderlandschap van Midden-Delfland met haar natuurwaarden, waardevolle cultuurhistorische bebouwing en landschapselementen.
 
Zo proberen ze onder andere de weidevogel populaties in het gebied te behouden, hebben ze een heuse schaapskudde, stimuleren ze de aanleg van natuurvriendelijke oevers en ondersteunen en coördineren ze een scala aan educatieve activiteiten. Zo ook Boer zoekt hulp."
 

Boeren Landschap in de Winter

"Het boerenlandschap is voor velen van ons een aantrekkelijk plaatje; het is op en top Nederlands en natuurlijk de favoriete muze voor talloze oude schildermeesters. Je zou er misschien niet zo snel aan denken maar ook in het winterse weer van februari is het een tip; op naar het platteland!
 
Ik neem jullie mee naar twee bijzondere locaties, waar we ook de nodige warmte zullen vinden. Tussen Maasland en Schipluiden loop je over één weg langs tal van bijzondere plekken; een bezoekboerderij met (luxe) camping, een restaurant, een beeldentuin en zelfs een katten-pension!"
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden