Nostalgie Dichtbij – Het winterse kerstgevoel op een boerderij

Nostalgie Dichtbij – Het winterse kerstgevoel op een boerderij

In Wateringen, onder de rook van Den haag, en zo’n 25 minuten rijden vanaf Rotterdam, ligt Boerderij Dichtbij. 

Een mini dorpje lijkt het wel, merk ik als ik de poorten binnen loop. 
Qua bevolking zou het best nog eens kunnen kloppen, want Boerderij Dichtbij huist 3 huisjes die af te huren zijn voor groepen, teams of families met plek voor in totaal zo’n 75 gasten. Echt een klein dorpje dus.
 
"Een beter kerstgevoel kan ik me niet wensen!


Dit gevoel wordt alleen maar versterkt als ik op een koude, witte zondag de kerstmarkt bezoek die op 9 december werd georganiseerd. 9 december, weten we nog, die zondag met heel veel sneeuw? Een beter kerstgevoel kan ik me niet wensen! Ik waan mezelf in een soort van Anton Pieck scène als ik de poorten doorloop die me naar het binnenpleintje van het terrein brengen. Voor even is het bijna als in de Efteling: met sneeuw, vuurkorven en gezellige lichtjes achter de boerenraampjes van de stallen. In de sportzaal staan verschillende kraampjes opgesteld met lokale ondernemers die onder het genot van een glühwein of warme chocolademelk hun waar aan de man brengen. 
 
 
Vanuit dit schattige pleintje zijn de drie groepsaccommodaties te bereiken: de Stal het luxe Paard, stal de Hooimeid en stal de Boerenknecht. Eigenaren Leo en Wilma hebben er alles aan gedaan om een  gevoel van luxe in de boerderij te creëren: met bedsteden, zithoeken en mooi afgewerkte details binnen en buiten, krijg ik het gevoel even in een compleet andere wereld te zijn. 
 
 

Heeft de boerderij alleen aan grote groepen gedacht? Zeker niet, voor de kleine gezelschappen (of de mensen die écht teveel last hebben van het gesnurk van hun 20 medelogees), is er een heuse pipowagen. Ik mag er zelfs een avondje in blijven slapen! Ook deze wagen is luxe afgewerkt: met een slaapkamer, een dubbeldekker bedstede, een volledige keuken en badkamer. Ondanks de aanwezigheid van een tv in de slaapkamer, kiezen mijn slaapgenootje en ik toch voor het slapen in de bedstede. We slapen heerlijk. Knus onder het lage plafond en met de deurtjes dicht. Ik krijg spontaan flashbacks naar vroegere camperavonturen die ik met mijn ouders beleefde, waarbij ik liggend uit het kleine raampje naar buiten keek. En wat is er dan mooier dan met een besneeuwd landschap wakker te worden!
 
 
Boerderij Dichtbij heeft een erg geslaagde boerenbeleving opgebouwd: lief, luxe en vol met fijne belevingen op en om het terrein (inclusief twee alpaca’s die tijdens mijn bezoek lekker warm binnen bleven in hun stal) is hier een prima familieweekend te beleven.
Het is bijzonder om te merken hoe er een knusse en dorpse sfeer wordt gemaakt op zo’n kleine afstand van de stad. 
Check trouwens ook even de activiteiten in de zomer, ik heb me namelijk laten vertellen dat ze tot in de wijde omtrek publiek schijnen te trekken, heb ik me laten vertellen… En als deze activiteiten net zo’n gezellige sfeer brengen als dat ik met de kerstmarkt mocht ervaren, heb ik er alle vertrouwen in. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Boer Jeroen van der Kooij start met verzuivelen op Hoeve Rust-hoff

Ontspanning
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Firma van Buiten

Firma van Buiten

Status: Offline

Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

De Smulhoeve

Lunchcafé de Smulhoeve

Kale yeah

Hoeve Biesland

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout
Overnachten
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten