Hoeve Ackerdijk

Hoeve Ackerdijk

Hoeve Ackerdijk is een biologische veehouderij in de prachtige polder tussen Rotterdam en Delft. Dichtbij de boerderij ligt zo’n 44 hectare weiland, die op een bijzondere en verantwoorde manier beheerd wordt. Met zijn idealistische visie en passie voor het vak en de natuur combineert veehouder Arie van der Berg de melkveehouderij met duurzaam natuurbeheer en innovatief ondernemen.

De veestapel bestaan uit zo’n 60 melkkoeien en bijbehorend jongvee, met soorten als Monbiliarde, zuivere Maas, Rijn en IJssel (MRIJ) koeien en zuivere Blaarkoppen. De biologische melk wordt opgehaald door Campina en belandt in de melkpakken van de Groene Koe of Zuiver Zuivel.

Maar Hoeve Ackerdijk is niet alleen een melkveehouderij. Met hun boerderij willen Arie en Gerda van der Berg graag inspireren en helpen om de maatschappij en stad meer bij het platteland te betrekken.

Schoolklassen bezoeken de boerderij via de Zuivelorganisatie NZO in Zoetermeer, of via het natuur en milieueducatie centrum de Papaver in Delft. De les ”Stilte naast de Stad” heeft opdrachten voor een leerzaam dagdeel. Ook groepen kunnen bij Hoeve Ackerdijk terecht voor een interessante rondleiding. Op het moment wordt er hard gewerkt om een deel van de boerderij om te toveren tot een heuse boeren-dagopvang, waar kinderen heerlijk kunnen buitenspelen, knuffelen met lammetjes en leren over de dieren en de natuur.

Vind je het leuk om zelf een koe te adopteren? Ook dat is mogelijk bij Hoeve Ackerdijk. Ongeveer 50 mensen hebben dit inmiddels gedaan. Twee keer per jaar geven wordt er speciaal voor deze mensen een open dag georganiseerd, waarop je je koe en het bedrijf kunt bezoeken. Meer informatie over het adopteren van een koe vindt u hier.

De boerderij is te bezoeken tijdens één van de open biologische boerderijdagen (Lekker naar de boer) óf op afspraak. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden
Tel: 015–2560171
hoeveackerdijk@hetnet.nl
www.hoeveackerdijk.nl

Kunst & cultuur

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
De Westlandse Molens
Kunst & cultuur
Ontspanning
Familie & kids

Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Papaver Delft

Hardlopen in het wild

De Broekpolder
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Brood met een verhaal van Het Blauwe Hek

Bakkerij Het Blauwe Hek