De Dobbeplas

De Dobbeplas

Tussen Nootdorp, Pijnacker en het Bieslandse Bos ligt de Dobbeplas. Het gebied heeft een surfoever, zandstrand, speel- en ligweide, hondenbos en diverse paden en is ideaal voor wandelen, fietsen, paardrijden, surfen, zwemmen, vissen en skeeleren. Ook zijn er faciliteiten zoals horeca en een skate-/schaatsbaan.

 
Het natuur- en recreatiegebied Dobbeplas is een prima uitvalsbasis voor een lekker dagje fietsen, wandelen, skaten of gewoon luieren langs de waterkant. In het gebied is ook een skeelerbaan met een circuit van 300 meter aangelegd op de parkeerplaats nabij molen de Vang. In de winter bij vorst fungeert de skatebaan cq parkeerplaats als ijsbaan voor de Nootdorpse ijsclub. Voor een hapje en een drankje kunt u in het gebied terecht in Restaurant Buytenhout (Oudeweg 100) en in De Vang (Oudeweg 72). 

 

Wat is er te zien?

Het gebied kent een verrassende diversiteit aan planten- en vogelsoorten. Zo vindt u langs de mooie rietoevers de herkenbare aren van de lisdoode. Watervogels die in de Dobbeplas voorkomen zijn de waterral, roerdomp, ijsvogel en watersnip. Op het natuurbelevingseiland in de plas staat een vogelobservatiehut, bedoeld om de vogels van het eiland en op de rondliggende slikplaten te bestuderen. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen