De Broekpolder

De Broekpolder

De Broekpolder is een gebied bij Vlaardingen dat volop in ontwikkeling is. Hier kunt u wandelen, fietsen, spelen, paardrijden en watersporten. Verder vindt u hier allerlei sportverenigingen en de scouting. Vanuit de Broekpolder kunt u de rest van het Midden-Delfland gebied verkennen. Voor kinderen is er het Klauterwoud: een natuurlijk speelparadijs.

 
Het gebied is volop in ontwikkeling. In 2012 is een deel van de begroeiing omgevormd tot De Ruigte: een natuurkerngebied met open plekken, ruimte voor water, een gevarieerde begroeiing en een kudde Schotse Hooglanders. Het gebied was voorheen bedekt met een productiebos bestaand uit populieren van niet al te beste kwaliteit. In De Ruigte is nu meer afwisseling aangebracht: afwisseling in nattere en drogere delen, in soorten begroeiing, in open plekken en meer bosachtige delen. In de jaren die komen zullen zich hier alleen nog maar meer plantensoorten en dieren vestigen.

 

Klauterwoud

De Ruigte ligt aangrenzend aan het Klauterwoud dat ook in 2012 is opgeleverd: een plek voor kinderen om avontuurlijk buiten te spelen in de natuur. Op het terrein van maar liefst 38 voetbalvelden groot, kunnen kinderen helemaal uit hun bol gaan. Hindernissen, elementen, heuveltjes, greppels, tunnels, sloten en een trekvlot: het is er allemaal.
 

Fietsen

De Broekpolder is een ideaal fietsgebied met lange, vaak vrijliggende, fietspaden. Onderweg kom je een aantal gezellige ruststops tegen om even op adem te komen en bijvoorbeeld een hapje te eten. Met het fietsknooppuntensysteem kun je zelf een route kunt uitstippelen. De fietsroute vanuit de Broekpolder naar de Foppenplas is verrassend, omdat het een overgang is tussen hoger gelegen bebost gebied naar een lager gelegen gebied met plassen en weilanden. Een leuke afwisseling tijdens een fietstocht is een overtocht met veerpont De Kwakel. Ook is er een vrijliggende mountainbikeroute van 12 km.
 

Wandelen

U vindt in dit bosachtig gebied een met blauwe paaltjes gemarkeerde wandelroute: rondje Broekpolder. Voor een goed uitzicht over de polders van Midden-Delfland is wandelen op de kade langs de Vlaardingsevaart een aanrader. Een rondje Foppenplas kunt je afwisselen met een overtocht met veerpont De Kwakel. Een reeks wandeltochten is beschikbaar op kaart en als GPS-route. Vanuit de Krabbeplas is een nordic walking tocht uitgezet.
 

Meer informatie

Er is in de Broekpolder zoveel mogelijk, dat het bijna niet op te noemen is. Alle informatie over evenementen en mogelijkheden vind je op www.dagjebroekpolder.nl

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
De Roofvogelboerderij
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Sport & avontuur

Paardrijden door de duinen en over het strand

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos

Top 5 tips voor de zomervakantie!