Het Bieslandse Bos

Het Bieslandse Bos

Samen met De Balij vormt het Bieslandse Bos een gestaag groeiende ‘groene long’ tussen Delft en Zoetermeer. Het bos is nog jong, maar al wel heel gevarieerd. Je kunt er wandelen door natuurlijk bos en nat moerasbos, er zijn fietspaden en picknickplekken en er wonen tal van vogelsoorten.

 
Wie het Bieslandse Bos in gaat, komt langs markante grenspalen met daarop het wapenschild van Biesland uit de 16e eeuw. Deze palen zijn een ode aan de bewogen geschiedenis van het gebied: de ‘ambachtsheerlijkheid’ Biesland werd meermaals opgenomen in omliggende gemeenten, en weer zelfstandig, voordat het in 1921 aan de gemeente Pijnacker werd toegevoegd. Bij de inrichting van het Bieslandse Bos is ook het agrarische verleden van de Bieslandse Bovenpolder meegenomen. Bij de entrees vind u bijvoorbeeld grote landbouwhekken van gezaagde boomstammen.

 

Uitzicht op de Bieslandse Polder

In het Bieslandse Bos vindt u volop afwisseling. Moeras, ruigte, bos en open polder, het is er allemaal. Via de vele wandel- en fietspaden kunt u het gebied goed verkennen. Op de verschillende zit- en uitkijkpunten vergeet u de drukte van de stad en ervaart u de natuur van dichtbij. Vooral bij de Ronde Vijver geniet u van het weidse uitzicht op de Bieslandse Polder.

 

Speelzone De Biesbush

Dichtbij de woonwijk Ypenburg ligt de speelzone De Biesbush waar kinderen lekker kunnen ravotten. Wilgentunnels, kronkelpaadjes, beekjes en heuveltjes zorgen hier voor urenlang speelplezier. Kinderen bouwen er hutten en bruggen waardoor de zone er steeds weer anders uitziet.
 

Werkzaamheden

Om het bos nog aantrekkelijker maken werkt Staatsbosbeheer hard aan een beter netwerk van paden en uitkijkpunten en een speelbos vlakbij Ypenburg. Bij de Ronde Vijver kunt u straks genieten van het uitzicht op de open Bieslandse Polder. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De bezoeker ondervindt hier mogelijk hinder van. Staatsbosbeheer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar vraagt hiervoor uw begrip.
 

Meer informatie

Het eindresultaat is straks een bos om van te genieten: wandelen, fietsen, spelen, de hond uitlaten, paardrijden, zomaar wat dwalen of picknicken. Natuur voor u! Meer informatie vindt u op de website van Staatsbosbeheer. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur