Ackerdijkse plassen

Ackerdijkse plassen

Op een steenworp afstand van Rotterdam ligt de Ackerdijkse Plassen. Het is een belangrijk vogelgebied in Nederland dat, ondanks de druk van de Randstad, ruimte biedt aan veel bijzondere vogels. De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel soorten vogels waaronder de bosuil, kluten, ooievaars en grutto’s hier voorkomen.

Om de rust voor vogels te behouden, is het gebied niet vrij toegankelijk. Wel zijn er activiteiten, zodat je het gebied toch kan verkennen. Ook is er een ongemarkeerde routerondom de Ackerdijkse Plassen uitgezet. Deze route is goed begaanbaar voor wandelaars en fietsers en - behalve de Zwetkade - ook voor rolstoelgebruikers. Je kunt heerlijk rond het gebied wandelen. Vanaf de uitkijkpunten langs de wandelroute is het gebied goed te overzien.

 

Vogels, vogels en vogels

In de Ackerdijkse Plassen komen veel verschillende soorten vogels voor. Als je het gebied bezoekt, zul het jaar door telkens andere vogels zien.
 

Weidevogels

Naast de vele vogels zie je ook koeien in het gebied. Zij zorgen met hun getrap en gegraas voor een beter reliëf van de grasmat. Samen met uitgekiend hooilandbeheer geeft dit goede omstandigheden voor weidevogels. Zij vinden steeds moeilijker een plekje om te broeden in het voorjaar. Terwijl Nederland zeer belangrijk is als broedplek voor weidevogels. Natuurmonumenten wil in de Ackerdijkse Plassen meer ruimte maken voor deze mooie vogels als grutto en kievit.

 

Vergaderen in de natuur

Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie vlak bij Rotterdam? De prachtig gerenoveerde Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 kan gehuurd worden om te vergaderen of voor workshops of lezingen. Het vergaderen kan prima gecombineerd worden met een wandeling door het gebied of steek met collega’s de handen uit de mouwen. 
 

Meer informatie

Op de website van Natuurmonumenten kunt u alles nalezen over dit gebied, de activiteiten en de bereikbaarheid.  

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Midden-Delfland, Ackerdijkse Plassen,
Rijksstraatweg 125
2629 JE Delft
Ontspanning

Hardlopen in het wild

De Broekpolder

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground
De Westlandse Molens
Kunst & cultuur
Ontspanning