RotterZwam

RotterZwam

Tropisch zwemparadijs Tropicana sloot al jaren geleden haar deuren. Tegenwoordig wordt de ruimte echter weer goed benut, het klimaat in tropicana leent zich uitstekend voor het kweken van paddestoelen. Door een radicaal andere manier van denken maakt het team van RotterZwam kleinschalige stadslandbouw op basis van open source mogelijk.

Koffiedik, wat anders wordt weggegooid, wordt door RotterZwam hergebruikt om zwammen op te kweken. Koffiedik is een universele schimmelbodem, de oesterzwam groeit er uitstekend op. 

De biologische zwammen zijn inmiddels overal in en om Rotterdam te vinden in winkels en in de horeca. 'Van afvalreductie tot voedselproductie!' is de missie van RotterZwam. Naast diverse producten om zélf aan de slag te gaan als stadslandbouwer, biedt RotterZwam ook trainingsprogramma's en workshops voor zowel ondernemers als particulieren.

Zelf zwammen kweken

Wil je thuis ook je eigen koffiedik omzetten in oesterzwammen? Met de RotterZwam-Growkit kan dat! Onze missie: alle Nederlanders als aanrecht-agrariërs. 

Een enorme koffieleut hoef je niet te zijn, want je werkt met kleine hoeveelheden koffie. Koffiedik opsparen is daarom niet nodig. Je kunt aan de slag met koffie uit de percolator, snelfiltermaling, senseopads en espressomachine. 

Het mooiste: Je kan de Growkit elke keer weer opnieuw opstarten zonder dat je nieuw broed nodig hebt. Het is nadrukkelijk geen wegwerp product. Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen. Op de website van RotterZwam vind je meer informatie en verkooppunten van de GrowKit.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam
Tel: 010-7511460
info@rotterzwam.nl
www.rotterzwam.nl

Streekproducten

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade