De Roofvogelboerderij

De Roofvogelboerderij

Laat je betoveren door de doordringende blik in de ogen, de machtige klauwen en de enorme spanwijdte van de vleugels van de roofvogels, of laat ja verrassen door het prachtig getekende verenkleed van de vele uilensoorten bij de Roofvogelboerderij

Op deze unieke locatie hebben vele soorten uilen, buizerds, gieren, valken, haviken en arenden hun verblijfplaats. Naast de roofvogels zijn er ook vele andere dieren zoals, koeien, paarden, kippen en konijnen, die in harmonie met de roofvogels samenleven. 

De roofvogels worden met veel liefde, respect en zorgvuldigheid verzorgd en hun natuurlijke leefomgeving is zo naturlijk mogelijk nagebootst. Er bestaat geen mooiere band en samenwerking tussen mens en roofvogel dan in de valkerij. Bij de roofvogelboerderij beschouwen ze het als een voorrecht om met deze prachtige vogels te kunnen en mogen werken en nodigen ze iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen in de wondere wereld van onze gevleugelde vrienden.

Lekker 'kroelen'

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Daarnaast zijn ze goed te trainen, veel beter dan pelikanen, kauwen en duiven bijvoorbeeld. Zo vliegt de Berkelaar met succes met duiven en zijn er zelfs aantal pelikanen en ooievaars die goed luisteren. “Het leuke aan het werken met pelikanen is dat zij, in tegenstelling tot roofvogels, heel sociaal zijn. Als ik heel intensief met een pelikaan bezig ben geweest, komt hij bij me 'kroelen'. Dan kleppert hij met zijn bek tegen mijn hoofd. Bij roofvogels kun je zoiets wel vergeten. Bij hen draait het enkel om voedsel”.

De roofvogelboerderij organiseert verschillende soorten roofvogelshows, valkerijworkshops en bedrijfsuitjes. Daarnaast bestaat de mogelijkheid educatieve programma’s en lezingen op locatie te verzorgen. Meer informatie vind je op de website.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kleihoogt 72651 KV  Berkel en Rodenrijs

Tel:  0624297941
E-mail: info@roofvogelboerderij.nl

Facebook

Workshops

Delflandse wijnen slurpen

Wijnboerderij Vlaardingen
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Streekproducten
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning

Zeilvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer
Sport & avontuur

Een veilige start: Bootcamp 4 Babes bij The Bootcamp Club.

Kralingse Bos

De natuur ervaren in de stad

De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Herfstige hertjes spotten – het Kralingse bos

Kralingse Bos