De Balij

De Balij

Kinderboerderij, Dierenvriendjespad, Laarzenpad, een natuurbos met open plekken waar gallowayrunderen grazen, een moerasbos met een 60 meter lange loopvlonder zodat u bijna wel maar toch nét niet in het moeras loopt, wandel- en fietspaden en een speelbos. Wat heeft De Balij eigenlijk niet?

 
De Balij is een jong bos bij Zoetermeer. Het oudste gedeelte van het bos, het Floriadebos, is nog maar 25 jaar oud. Samen met het Bieslandse Bos vormt De Balij een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ tussen Zoetermeer en Delft. In De Balij bent u vlakbij de stad toch helemaal buiten. Kinderen kunnen er zelfs terug in de tijd. Speelbos De Balij, met kasteel, slotgracht en houten stadsmuren, staat helemaal in het teken van de ridders van Balije.
 

Natuurbos

In het westen van de Balij wordt het bos steeds natuurlijker. Dit is goed te zien in het Natuurbos. Zoals de naam al zegt, gaat de natuur hier haar eigen gang. Midden in het Natuurbos ligt een ruig, open gedeelte dat wordt begraasd door Gallowayrunderen. 
 

Heerlijk wandelen

De Balij of het Balijbos is een uitstekende plaats voor wandelen of joggen. Er is een aantal wandelroutes waaronder de Grote en de Kleine Balijroute. De Kleine Balijroute is een rondwandeling van en naar het station Zoetermeer. De Grote Balijroute leidt u naar de Dobbeplas. Maar behalve deze wandelpaden loopt er onder meer ook een laarzenpad door het gebied en mooie fietspaden. Ze verbinden de Balij met andere recreatiegebieden binnen Buytenhout.
 

Meer informatie

Op de website van Staatsbosbeheer kunt u nalezen welke activiteiten georganiseerd worden, hoe u het gebied kunt bereiken en hoe u in contact kunt komen met de boswachter.  

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Boulderen, niet bulderen.

Delfts Bleau

Verrassend Maassluis

De Karperhoeve
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Ontspanning
Aalkeetpolder
Ontspanning
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames
Sport & avontuur

Klimmen en klauteren bij Monk Bouldergym

Monk bouldergym Rotterdam

Kom met Iddo mee naar buiten en ervaar de kracht van de eerste zonnestralen

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Surfing Scheveningen

Noordzee Surfschool