Boerderij het Lansingerland

Boerderij het Lansingerland

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de dames in de koeienstal van Boerderij het Lansingerland. Alles is hier altijd schoon en netjes”, vertelt eigenaresse Annigje Gille “Immers, als je bij ons vergadert, is het heel leuk als je in de pauze, ondanks je nette pak, even de stal in kunt”. Niet alleen mannen in pakken zijn welkom, iedereen mag een bezoekje brengen aan de stal. “Vaak komen er opa's en oma's met hun kleinkinderen die hier een kopje koffie drinken en vervolgens even de stal induiken”.

Door de dagelijkse drukte vergeet Annigje soms om trots te zijn op haar bedrijf. Door de busladingen vol met buitenlandse boeren die geïnteresseerd zijn in hun hypermoderne melkrobot, realiseert ze zich ineens dat ze samen met haar man Peter veel heeft bereikt. Naast een melkveebedrijf heeft het tweetal namelijk ook nog een kinderdagverblijf, vergaderlocatie, terras en boerderijwinkel onder hun hoede. Genoeg te doen dus op Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek.

'Dat willen wij wel'

Zo'n tien jaar geleden zag het leven van Peter en Annigje Gille er totaal anders uit. Hij was meestal te vinden op de boerderij van zijn vader en zij werkte in de gehandicaptenzorg. Toen Groenservice Zuid-Holland het gezin wilde uitkopen en de grond wilde gebruiken voor recreatieve doeleinden kwam hier snel verandering in. “In plaats van elders een huis te kopen, leek het ons een mooie uitdaging om zelf invulling te geven aan de plannen die het GZH met onze grond had”, vertelt Annigje. Zo gezegd zo gedaan. Het tweetal stelde een plan op en dit werd tot grote vreugde van beiden goedgekeurd door de provincie.

Oogje in het zeil

“In de beginperiode was ik heel breed inzetbaar”, vertelt Annigje “Alles moest nog opgebouwd worden en daar zat veel werk in”. De eigenaresse rende van hot naar her, maar dat bleek niet de juiste strategie. Al snel werd ingezien dat iedere tak van het bedrijf zelfstandig moest kunnen functioneren. “We hebben nu inmiddels al 30 mensen in dienst. Sommigen zijn werkzaam op het kinderdagverblijf, anderen hebben de vergaderlocatie en boerderijwinkel onder hun hoede”. Annigje is een soort manager. Ze houdt een oogje in het zeil en als er vragen zijn of grote beslissingen moeten worden genomen, springt zij bij.

Verdere informatie

Of je nu komt om eieren te kopen in de Boerderijwinkel, te vergaderen of gewoon even een kijkje wilt nemen in de stal: je bent (bijna) altijd welkom op Hoeksekade 146 A in Bergschenhoek. Het bedrijf is op de zondag na alle dagen te bezoeken.  Meer informatie vind je op de website.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

 

Hoeksekade 146
266 JL Bergschenhoek
www.boerderijhetlansingerland.nl
Facebook

Workshops
Dreams skate- en surfschool & shop
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops

Smaakexplosies bij La Tasca

La Tasca
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Workshops
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

Eten & drinken
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

Ouderwetse knussigheid bij Knus!

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Ontspanning

Wandelen door de Japanse tuin van Clingendael

Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

De Schotse Hooglander in een bloemenzee - wandelroute

De Broekpolder
Streekproducten

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Gezonde vistaco’s met Mexicaanse tomatensalsa