Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust is niet zomaar een boerderij. De  boerderij bestond al in de 18e eeuw en wordt inmiddels alweer generaties lang bewoond door de familie de Vette. Lange tijd heeft de boerderij vooral als melkveehouderij gefungeerd, maar vandaag de dag is er véél meer te zien en beleven dan alleen koeien.


Gezellige dierenboel
Op de boerderij lopen ongeveer 30 schapen. De schapen lopen bijna het gehele jaar in het weiland. Rond begin oktober komt de ram bij de ooien en kunnen ze gedekt worden. Na ongeveer 5 maanden gaan ze lammeren. In de lammer periode gaan de schapen naar binnen en kan de boer of boerin de schapen goed in de gaten houden wanneer de lammeren geboren worden.

Op Hoeve Bouwlust is het altijd een gezellige dierenboel. Je vindt er niet alleen koeien en schapen, maar daarnaast loopt er ook een groot aantal kippen, konijnen, katten en cavia’s. Deze dieren worden mede verzorgd door hulpboeren en kinderen met autisme, die begeleid worden door 2 zorgboerinnen van Au Boulot.


Van alles te beleven
Sinds de familie de Vette in 2002 gestopt is met het koeien melken, heeft de boerderij een andere invulling gekregen. De boerderij is omgetoverd tot een Bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en wordt Hoeve Bouwlust beschikbaar gesteld als terras in de zomer. Ook kan je er kamperen op de camping of verblijven in het appartement in een echte boeren omgeving.

Het hele jaar door worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd en de zomer is het avontuurlijke maisdoolhof erg populair. Je kunt er uren dwalen tussen de mais, op zoek naar de uitgang. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Oostgaag 31
3155 CE Maasland
Tel: 010-5912775
info@hoevebouwlust.nl
www.hoeve-bouwlust.nl


OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m zondag:
8:30 - 20:30 uur

 

Familie & kids

Paardrijden door de duinen en over het strand

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Familie & kids
Ontspanning
Streekproducten
Overnachten

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust