Kamperen tussen de koeien

Kamperen tussen de koeien

Op de camping van Hoeve Bouwlust ontdek je het boerenleven pas echt. Eigenaar Wil vertelt dat er zo'n zeventig kalfjes en pinken op de boerderij zijn. “Dit maakt het voor de campingbezoekers extra leuk om hier te bivakkeren. Zij krijgen echt iets mee van het boerenbestaan”, aldus de eigenaresse.

Waarom heeft die koe kauwgom?

Iedereen mag een kijkje nemen in de stal. Voor de kleintjes zijn er bezempjes waarmee ze iedere ochtend het voer nog een beetje mogen aanvegen. De campinggasten en andere bezoekers leren van alles tijdens hun verblijf. Wil vindt het leuk om aan haar gasten te vertellen over de dieren. “Een hele hoop mensen weten niets van koeien. Zo vroeg pas geleden iemand aan mij; Waarom heeft die koe kauwgom? Van het woord herkauwer had zij nog nooit gehoord. Ook denken veel mensen dat deze dieren altijd melk geven. Als ik vertel dat een koe pas melk geeft als zij een kalf heeft gehad, krijgen zij echt nieuwe informatie. Het is een dankbare taak om mensen nieuwe dingen te leren”, vindt Wil.

Boerenijs
Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Als campinggast kun je vanaf 1 april weer genieten van boerenijs van de hand van boerin Wil en zoon Peter. Het tweetal heeft flink moeten oefenen en zwoegen op de goede receptuur, maar het resultaat mag er wezen. “We verzinnen zelf allerlei combinaties. Op dit moment hebben we een ijsje met honing van de Bijzaak in Schipluiden en walnoten. Het is een heus streekproduct geworden”, aldus Wil.
 

Perfecte plek

Hoeve Bouwlust is een heerlijk plekje om te genieten van het boerenleven, maar ook de omgeving biedt perspectief. “Omgeven door natuur, maar met de stad op een steenworp afstand, maakt deze boerderij tot een perfecte plek om te verblijven”, vindt de boerin.

 

Mogelijkheden

Bent je niet zo'n kampeerder, maar wil je deze boerenervaring wel graag meemaken, dan heb je geluk. Hoeve Bouwlust verhuurt namelijk ook appartementen. Voor meer informatie kijk je op www.hoeve-bouwlust.nl

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Ouderwetse knussigheid bij Knus!

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Overnachten

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel