Trotseer deze single-trail

Trotseer deze single-trail

Het Fietssport Magazine is vol lof over het in Broekpolder gelegen mountainbikeparcours. En wie kunnen het nu beter weten dan de kenners? Lees snel en beslis of jij deze single-trail aandurft.

Een mountainbike is één brok techniek. Een fiets met geavanceerde vering, ontworpen om beide wielen stevig aan de grond te houden. Voorzien van brede banden die grip hebben in elk terrein en met een wendbaar en licht frame, gebouwd om er mee door krappe bochten te sturen. Maar waar kun je in ons polderland het technisch potentieel van jouw terreinfiets volledig inzetten? In Vlaardingen. Daar, gelegen onder de rook van de A20 ligt de Broekpolder. 
 

Stuurmanskunsten

Je verveelt je geen moment

In dit prachtige natuurgebied vind je een technisch uitdagende mountainbike-route met een lengte van twaalf kilometer. Een smal en met grind verhard pad voert door een afwisselend gebied met open velden en stukken bos. Paaltjes met het internationale mtb-teken wijzen je de weg. Je verveelt je geen moment op deze goed onderhouden single-trail, die overduidelijk door mountainbikers is aangelegd. Een route die je uitdaagt om op het scherpst van de snede te rijden. Het grindpad slingert als een grijs lint tussen de bomen door en stelt je stuurmanskunsten stevig op de proef, zodat je na twaalf kilometer te hebben gereden niet alleen je benen voelt. 

Je kunt de route starten bij Restaurant Polderpoort, Watersportweg 11 in Vlaardingen of bij de parkeerplaats aan het Surfpad in Vlaardingen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sport & avontuur

Ideale Zondag: Triathlon voor iedereen!

De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

The Coast beach house

Top 5 tips voor de zomervakantie!