Happen en stappen

Happen en stappen

Happen en trappen: een geweldig initiatief waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen fietsen en smullen. Inmiddels zijn er in Nederland en België al 140 routes. Een aantal ervan liggen in het mooie Hof van Delfland. Hoe kan het eigenlijk ook anders: dit prachtige gebied kent namelijk een keur aan gezellige cafeetjes en knusse restaurants. Wij geven een overzicht van wat je mag verwachten als je Hapt en trapt in Hof van Delfland. 

 
Van boterdorp tot bruisende stad: Zoetermeer is de groeistuipen voorbij. Hier valt voor iedereen wat te beleven, maar ook de groene omgeving roept. Tijdens een dagje Happen en Trappen passeert het allemaal de revue. Met het Groene Hart als buurman liggen er natuurlijk vele kilometers fietspaden in de omgeving. Onderweg maak je kennis met het Balijbos, dat bekend staat als de ‘groene long’ tussen Zoetermeer en Delft. Vlakbij de stad maar toch helemaal in het groen. Mensen die je voorgingen genoten van de mooie omgeving en vonden het relaxed fietsen. Het eten was daarnaast heerlijk!
 

Happen en trappen in het Westland

'”Volop genoten van de route, onverwachte plekken in het zo drukke Westland, niet gedacht dat het zo mooi was en dan toch de stilte op de route, super aanrader”. Dat is wat je ervaart als je de tocht door het Westland maakt. Heel bijzonder is Schipluiden, hier is in 2003 archeologisch onderzoek uitgevoerd, en niet zonder resultaat: er zijn sporen gevonden van de oudste permanente nederzetting van Nederland.

 

Happen en trappen door oer-Hollandse Natuur 

Van haringstad tot oer-Hollandse natuur

Van haringstad tot jeneverstad tot oer-Hollandse natuur: in Zuid-Holland is het verleden nog overal zichtbaar. Met Rotterdam in het oosten ligt Vlaardingen in een stedelijk gebied, maar toch is de natuur verrassend dichtbij. In het noorden ligt namelijk de Broekpolder en daar is het prettig trappen. Via deze groene oase fiets je naar de sfeervolle uitspanning Vlietzicht, met prachtig uitzicht over De Vlietlanden. Dit natuurgebied is nooit ingepolderd en dat is uniek voor Nederland. Oer-Hollandse natuur in volle glorie.
 

Happen en trappen met het strand altijd dichtbij

Zo geniet je eerst van de onmetelijke zee om vervolgens met je stalen ros richting Poeldijk te gaan. Onderweg doorkruis je rivieren en kanalen en zie je bloemenvelden alom. Het Westland stond vroeger bekend om haar druiven. Toen de verwarmde glastuinbouw entree maakte, groeide Poeldijk al snel uit tot centrum van de druiventeelt. Aan de basis van dit succes stond Franciscus Verburch, aan wie een standbeeld is gewijd. Je gaat het allemaal zien als je deze route fietst.
 

Happen en trappen in en om Delft

Van een wereldberoemde schilder tot koninklijk erfgoed en een knielende non: een rondje Delft heeft heel wat te bieden. Maar ook de natuur komt ruimschoots aan bod. Zo maak je kennis met Delftse Hout aan de noordrand van Delft. Dit recreatiegebied bestaat uit 400 hectare groen en is populair onder Delftenaren. Niet zonder reden, want hier vind je onder andere de Grote Plas, stadspark Hertenkamp en een veengebied rijk aan orchideeën. Deze tocht werd eerder gereden door een groep waar mensen van 12 tot 80 bijzaten. Je raadt het al: iedereen had een fantastische dag. “De combinatie van beweging, buitenlucht en steeds een andere locatie is erg leuk. Echt een aanrader!”

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Voor een uitgebreide omschrijving van de routes, recensies en om te reserveren kijk je op www.happenentrappen.nl 

Familie & kids

Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Papaver Delft
Familie & kids
Ontspanning
Wandelen & fietsen

Een sprookjesachtige midzomerouderavond

Eten & drinken

Weet wat je (di)eet

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen
Ontspanning
Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Iddo's strijd tegen de griep

Sport & avontuur
Familie & kids
Sport & avontuur
Streekproducten
Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops

Status: Offline

Hardlopen in het wild

De Broekpolder