Meditatiewandeling bij Op Hodenpijl

Meditatiewandeling bij Op Hodenpijl

Van zand, tot hout, en van schelpjes tot gras. Trek je schoenen en sokken uit en loop tijdens de meditatiewandelingen bij Op Hodenpijl in Schipluiden over het zintuigenprikkelende blote voetenpad,  de permacultuurtuin en het labyrint.  Sta even stil bij wat er kietelt onder je voetzolen en geniet van rust, stilte en de polder. 

 
Onderdeel van de meditatiewandeling is het labyrint. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je, net als in een doolhof, de weg kwijt raakt. Hier kun je namelijk niet verdwalen. Je loopt van buiten naar binnen met aandacht voor wat er zich van binnen afspeelt, in je hoofd, in je hart of in je lichaam. Dat kan nieuwe inzichten opleveren. Het lopen van een labyrint geeft een kalm hoofd, stimuleert creativiteit en brengt je in contact met je onderbewuste.
 

Natuurlijk en duurzaam

Egels en padden zijn dankbare insectenbestrijders

Thor Hoedemaekers, die de meditatiewandelingen verzorgd, is iedere dag te vinden bij Op Hodenpijl. Hij draagt namelijk de zorg voor de dieren en de permacultuurtuin. Op zaterdag is de beheerder met een aantal vrijwilligers in de Permacultuurtuin te vinden. In deze eetbare tuin, die ook onderdeel uitmaakt van de meditatiewandeling, wordt alles op natuurlijke en duurzame wijze geteeld. Ook is er voor natuurlijke insectenbestrijding gezorgd; de bewoners van het egelhotel en de paddenpoel weten wel raad met deze beestjes. 
 

Meer weten?

De meditatiewandelingen vinden plaats in het zomerseizoen. Voor de meest actuele informatie over de meditatiewandelingen kijk je op www.ophodenpijl.nl

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
tel: 015 380 18 40
 
Ontspanning

Ackerdijkse plassen

Ackerdijkse plassen

De Schotse Hooglander in een bloemenzee - wandelroute

De Broekpolder

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames