Hakken uit, laarzen aan

Hakken uit, laarzen aan

Tijd voor avontuur? Tijd voor een van de vijf Boerenpaden in Midden-Delfland! Laat je zondagse pak maar thuis en trek je laarzen aan. Immers, tijdens deze wandeling krijg je naast een uniek uitstapje gegarandeerd ook vieze schoenen. Wij dachten nog even dat we fout gingen toen we over een hek moesten klimmen, maar nee hoor....dit hoort er echt bij en maakt het juist zo leuk!

 
Wij kiezen het boerenpad dat de Holiërhoeksepolder doorkruist en dwars door het land van Aad en Joke Rodenburg uit Schiedam loopt. De familie Rodenburg bewoont hier een zeer oude boerderij uit 1650, die gebouwd is op een langs de Woudweg kronkelende kreekrug. Deze route heeft zowel Uitspanning Vlietzicht als de boerderij van de familie Rodenburg als startpunt. Wij gaan voor optie twee. Al snel wordt duidelijk dat we op het goede adres zijn. Een grappig kastje, voorzien van een koetje waarmee je het deurtje open kan trekken, is bevoorraad met mooie folders met daarop de route.
 

Diverse startpunten

Joke vertelt dat de diverse startpunten van de boerenpaden zijn voorzien van deze grappige kastjes. Als je gaat wandelen heb je, naast de heldere bewegwijzering in de folders, houvast aan de klompgele bordjes die langs de route te vinden zijn. Voor ons begint het avontuur meteen al goed. Zodra we het weiland in willen, moeten we over een hek en vervolgens is het eerst een stukje dabberen door de modder. Leuk! Maar je moet er dus wel echt op gekleed zijn.
 

Onverstoorbaar

Dit is met de koeien wel anders

Al snel maakt de modder plaats voor gras en na een paar minuten lopen, naderen we de schapen in het weiland al. De dames moeten echter niet veel van ons hebben en ze rennen weg. “Dit is met de koeien wel anders”, weet Joke. “Deze dieren zijn mensen gewend en kijken enkel even op als je voorbij loopt”. Kortom, maak jezelf op voor een echte boerenbeleving. 
 

Schelpenpaadje

Het boerenpad voert echter niet alleen door de weilanden. Je loopt ook langs riet, ritsen knotwilgen en De Zweth. En wat te denken van je voeten die gezellig knisperen op het schelpenpaadje? 
 

Geurspoor

Het boerenpad is niet het hele jaar door te belopen. Dit heeft te maken met de weidevogels die daar tussen 15 maart en 15 juni broeden. Hoe prachtig het ook zou zijn om een grutto met zijn lange poten en snavel eens van dichtbij te bewonderen, het kan helaas niet. Door tijdens het broedseizoen in het weiland te lopen, stoor je de vogels enorm. “Als een mens een nest heeft bewonderd, pikt een vos dit geurspoor feilloos op en vreet zo alle eieren op”, legt Joke uit. Ook de mensen van Vockestaert die ieder jaar de weidevogels tellen, doen dat voortaan met een verrekijker. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Wil jij ook een van de vijf boerenpaden lopen? Klik dan hier.
Familie & kids

Boer Jeroen van der Kooij start met verzuivelen op Hoeve Rust-hoff

Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Eten & drinken
De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn
Ontspanning

Hardlopen in het wild

De Broekpolder

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Sport & avontuur

Boulderen, niet bulderen.

Delfts Bleau

De natuur ervaren in de stad

Familie & kids
Sport & avontuur
Streekproducten