Vers zuurdesembrood proeven

Vers zuurdesembrood proeven

De geur van versgebakken brood: daar wordt toch iedereen blij van? Kom dus snel naar Bakkerij Bronswijk van Jan Bronswijk op vakantiepark Delftse Hout. Samen met zijn team bakt hij hier de meest heerlijke biologische broden, met ingrediënten uit de regio.

Desem sluit aan bij de 'slowfood' beweging

De producten en  het bakproces van biologische bakkerij Bronswijk BuytenDelft stemmen je vrolijk. In de bakkerij wordt bij voorkeur niet met bakkersgist gewerkt, maar met desem. Niet alleen omdat steeds meer mensen allergisch zijn voor gluten en bakkersgist, maar ook omdat desem aansluit bij de ‘slowfood’ beweging. Door de lange rijstijden wordt bijvoorbeeld fytinezuur afgebroken en dat is veel gezonder.
 
Lokale biologische ingrediënten
Biologische melk en vlees van Hoeve Biesland in Delfgauw, biologisch graan dat gemalen wordt in molen De Vrijheid in Schiedam, ecologisch geproduceerde noten van Ton Jansen in Den Hoorn: het liefst verwerkt Jan uitsluitend biologische ingrediënten uit de directe omgeving. Voor een groot deel lukt dat dus, maar zaden, rozijnen en krenten moeten toch echt geïmporteerd worden. 
 

Sociale component

Jan is niet de enige die de broden bakt. “Ik creëer arbeidsplaatsen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het ambachtelijke handwerk leent zich namelijk uitstekend voor mensen met een verstandelijke beperking: ze ontwikkelen allerlei vaardigheden.” 
 

Beleven

De campingwinkel, waar overigens iedereen welkom is, is meer dan een winkel. Als gast zie je door de glazen wand de deegkneder staan en het personeel de broodjes voor jou in de oven schuiven. “Gasten zien in de front bakery niet alleen hoe het bakproces eraan toe gaat, we gaan ook nog workshops aanbieden. Kinderen vinden het namelijk fantastisch om zelf koekjes te bakken. En ook volwassenen kunnen nog veel leren over de ingrediënten en de productie”, aldus Jan.
 

Opening en openingstijden

Vanaf 29 mei is de winkel tot en met de herfstvakantie 7 dagen in de week open, van oktober tot maart zullen de openingstijden aangepast zijn aan het seizoen. Meer informatie vindt je op https://www.facebook.com/bakkerijbronswijkbuytendelft.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Korftlaan 5
2616 LJ Delft
tel: 06-31934043

E-mail: jadbronswijk@gmail.com
website: www.buytendelft.nl

Kunst & cultuur

Een Drijf-in bioscoop – op de Rotte

Recreatiegebied rottemeren
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten
Eten & drinken

Een Delfts walhalla van chocolade

Van den Burgh Chocolaad Delft

De Smulhoeve

Lunchcafé de Smulhoeve
Eten & drinken
Streekproducten

Echt Spaans genieten bij Destino

Destino
Streekproducten

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn

Huisgemaakt genieten bij Memory Lane

Memory Lane

Japanse Sierkwee; heerlijk in een toetje met ijs, of over je muesli!