Logeren in een prachtig huisje in de polder

Logeren in een prachtig huisje in de polder

Marja Koster en haar man Jakob fietsten regelmatig door Schipluiden en omgeving. “Altijd als we langs het pand fietsten waar nu onze B&B huist, waren we gecharmeerd. Het was bouwvallig, maar o zo bijzonder”. Net toen het tweetal besloot het roer om te gooien en een B&B te starten, kwam de boerderij te koop te staan! Het leek voorbestemd. Het echtpaar kocht het pand en toverde het om tot een paleisje.

 
Marja en haar man hebben hun B&B een landelijk tintje gegeven. Zo heeft het rijksmonument een gezellige knusse keuken en een prachtige tegelvloer. Erg bijzonder zijn de elementen uit vervlogen tijden die bewaard zijn gebleven. “De rookkast, waarin vroeger de hammen werden bewaard, en de waterkoker met zijn allegaartje aan tegeltjes brengen je terug in de tijd. Deze aspecten geven het huis echt zijn charme”, aldus Marja.
 

Water en polder

De toeristen zijn vol lof over Rechthuis van Zouteveen. Zo gebruiken Amerikanen termen als 'charming' en 'great' aangaande de B&B waar in een ver verleden recht werd gesproken. Ook zijn zij zeer onder de indruk van het hoogteverschil tussen het water en de polder. “Gaat dat wel goed?' Kan dat water niet naar binnen stromen?”, vragen zij zich soms bezorgd af.
 

Van Braziliaanse familie tot bruidje

De eigenaresse vindt het erg leuk om allerlei verschillende mensen te ontmoeten. “Pas geleden hadden we hier een Braziliaanse familie die het gebied op de fiets heeft verkend en vanochtend hebben wij een bruidje uitgezwaaid dat diezelfde middag in Leiden is getrouwd. Het is heerlijk om bij te kunnen dragen aan een mooie dag voor al onze gasten”, vindt Marja.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Vlaardingsekade 57
2636 BD Schipluiden
tel: 015 2611454 / 0625402201
 
E-mail: info@benbrechthuis.nl      
 
Ontspanning

Wandelen door de Japanse tuin van Clingendael

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Overnachten

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen