Spotten maar!

Spotten maar!

In de Aalkeetpolder kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Dit gebied tussen Vlaardingen en Maassluis beschikt over rietlandschap, bos, park en polder. Kortom, allerlei verschillende vogels hebben hier hun thuisbasis. Kom je ook spotten?

Loek Batenburg van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Waterweg-Noord vertelt dat de Aalkeetpolder uit twee gedeelten bestaat. Namelijk de Aalkeet-Buitenpolder en de Aalkeet-Binnenpolder. Deze twee gebieden worden gescheiden door De Zuidbuurt. Dit is een stokoud weggetje, waar diverse heel oude boerderijen liggen. De Binnenpolder herbergt veel rietvogels, terwijl in de Buitenpolder juist de weidevogels bivakkeren.
 

Acht zilverreigers

Wauw! acht zilverreigers

De Aalkeet-Buitenpolder bestaat voor het grootste deel uit natte graslanden. Het is een prachtige plek om vogels te spotten. Fred Etman is vrijwilliger bij de KNNV, voor de stichting Sovon telt hij in de wintermaanden de vogels die hij in de Aalkeet-Buitenpolder ziet. Heel bijzonder is de groep van acht zilverreigers die zich bij een stukje open water bevindt. “Meestal tel ik met een andere vrijwilliger. Zij maakt altijd foto's. Als ik vertel dat ik deze prachtige zilverreigers heb gespot, wordt ze vast jaloers dat ze er niet bij was. Zo'n prachtig plaatje is namelijk redelijk uniek”, aldus Fred.
 

Razendsnel

Meer voorkomend zijn de tweehonderd grauwe ganzen die vertoeven op het perceel dat Fred voor zijn rekening neemt. Dan is er ineens in de verte een knal. Een hele bubs vogels vliegt op. Canadese ganzen, spreeuwen en kieviten komen razendsnel in beweging. Wat is dat mooi om te zien!
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

De Aalkeetbuitenpolder wordt doorsneden door snelweg A20 tussen Maasland en Vlaardingen. Als je op je tomtom Broekpolder 3 in Vlaardingen intoetst, kijk je bij aankomst uit op de polder. Iets verderop aan je linkerhand bevindt zich Eendenkooi het Aalkeetbuiten.