Kweek je eigen zwam op koffiedik

Kweek je eigen zwam op koffiedik

Mark Slegers en Siemen Cox runnen, met succes, de duurzame onderneming RotterZwam. In voormalig zwemparadijs Tropicana worden de meest heerlijke oesterzwammen op koffiedik gekweekt. En het leuke is: RotterZwam maakt van het kweken geen geheim. De mannen delen hun kennis niet alleen met 'medekwekers' maar ook met jou! Dus als je zelf aan de slag wilt, kun je bij Mark en Siemen in de leer.

Aan koffiedik hebben wij absoluut geen gebrek

Mensen vragen vaak of ze voor het tweetal koffiedik moeten sparen. “Aan koffiedik hebben wij absoluut geen gebrek, maar deze vraag bracht ons wel op het idee om een home grow kit te ontwerpen”, vertelt Siemen. Op deze manier kunnen mensen op hun eigen koffiedik oesterzwammen kweken”.
 

Workshop

De echte enthousiastelingen kunnen daarnaast ook nog eens een workshop in Tropicana volgen. Deze boeiende en actieve workshop duurt een hele dag en behelst een klein stukje theorie maar vooral veel praktijk. Na een korte introductie over RotterZwam ga je zelf aan de slag en na een dag hard werken neem je twee zelfgemaakte kweekzakken mee naar huis!
 

Niet kweken, maar wel lekker eten. 

Wil je niet zelf kweken, maar wel lekker eten? Dan is het zaak om naar Lebkov te gaan voor RotterZwam op je boterham of naar Banketbakker van der Heijden voor een vegetarische oesterzwam kroket. Als je de zwammen zelf wilt bereiden, kun je ze bestellen via Rechtstreex.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam
Tel: 010-7511460
 
Kunst & cultuur

Status: Offline

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Bijenkoninginnen en oermenskauwgom

Haagse Honing
Workshops
Eten & drinken

Honey Highway

Op Hodenpijl
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Een bijzonder plekje in Vlaardingen

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Streekproducten

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag

Kapotte Kassen

Plukkerij Framblij

Broedende veldleeuwerik in het land van boer Jeroen van der Kooij in Midden-Delfland

Weet wat je (di)eet