Uitbundig spelen in de natuurspeeltuin

Uitbundig spelen in de natuurspeeltuin

Wil je eens iets anders dan enkel een wipkip of klimtoestel, kom dan naar De Broekpolder in Vlaardingen. Daar is namelijk een geweldige natuurspeeltuin 'Het Klauterwoud', waar je kunt rauzen en raggen! 

Wie het Klauterwoud binnengaat komt in het labyrint, een wirwar van heuveltjes en modderige greppeltjes die je kunt overbruggen via een boomstam. Er zijn verschillende manieren om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Aan het labyrint grenst een grote picknickweide met bankjes en tafeltjes.

 

Amfitheater

Lekker liggen in de luwte

Even verderop ligt het amfitheater, een heuvel met bovenin een kommetje waar je in de luwte kunt zitten om even een boek te lezen of lekker te chillen. 
En zo gaat het nog even door. Er is een heuvel van maar liefst 8,5 meter hoog. Verderop ligt een tunnel, gemaakt van wilgentakken. Sloten en kreken steek je over via boomstammetjes, stapstenen of een trekvlot.

 

Weinig faciliteiten

De naam Klauterwoud zegt het al een beetje: het is een plek om avontuurlijk buiten te spelen. En elk avontuur brengt z’n risico’s met zich mee. Houd er rekening mee dat het een natuurlijke omgeving is met weinig faciliteiten. Er is geen toilet en geen toezicht. Wie z’n kind niet zonder toezicht wil laten spelen, zal daar dus zelf voor moeten zorgen.
 

38 voetbalvelden

Het klauterwoud is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De entree ligt iets voorbij de Polderpoort aan de Watersportweg in Vlaardingen. Voor meer informatie over het klauterwoud kijk je op www.federatiebroekpolder.nl.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Je kunt de route starten bij Restaurant Polderpoort, Watersportweg 11 in Vlaardingen of bij de parkeerplaats aan het Surfpad in Vlaardingen.

Familie & kids

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag
Ontspanning
Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

De Schotse Hooglander in een bloemenzee - wandelroute

De Broekpolder
Sport & avontuur

Vanuit Zoetermeer het groen in

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley