Geitjes knuffelen in Rotterdam

Geitjes knuffelen in Rotterdam

Je hoeft niet naar het circus om dieren te zien die bijzondere capriolen uithalen. Op Stadsboerderij de Wilgenhof in Rotterdam vind je namelijk een varken dat naar het commando 'zit' luistert. “Dat op zich is al reden genoeg om te komen”, lacht Beheerder Richard Buitendijk. 

Het is heerlijk om op de stadsboerderij te zijn. Een haag van wilgen leidt naar de ingang van de kinderboerderij. Meteen links zitten een aantal Lakenvelder kippen. Qua lengte doen ze niet onder voor een flinke baby. Als je verder doorloopt heb je uitzicht op de grote wei met geiten en koeien. Klompen hoef je niet mee te nemen. Die staan er al. 
 

Hapje en een drankje

De duurzame aanpak op de boerderij trekt mensen

Na geknuffeld te hebben met de dieren kun je lekker gaan spelen in het speeltuintje. En van spelen en knuffelen word je hongerig. Tijd dus voor een hapje en een drankje uit het winkeltje! Op woensdag- en zaterdagmiddag worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar bezoekers altijd volop van genieten. Een andere 'publiekstrekker' is de zichtbare duurzame aanpak op de boerderij. Richard vertelt over de lichtkoepels in de stallen, de opvang van het regenwater, de daktuinen en de zonnepanelen. “Dit alles is zichtbaar voor het publiek en daarnaast willen wij er ook altijd uitleg over geven”, aldus de beheerder.
 

Ook een bezoekje brengen?

De Wilgenhof is te vinden aan Ringdijk 76 in Rotterdam. Iedere dag, behalve eerste kerstdag en nieuwjaarsdag, zijn zij van 8:30 tot 16:30 open en ben je van harte welkom! Voor meer informatie kijk je op www.kinderboerderijdewilgenhof.nl.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ringdijk 76
3054 KV Rotterdam
tel: 010 4223977
 
E-mail:
website:
Kunst & cultuur
Bed & Breakfast Hoeve Cornelia
Kunst & cultuur
Workshops

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Kapotte Kassen

Plukkerij Framblij
Workshops
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Delflandse wijnen slurpen

Wijnboerderij Vlaardingen
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Natuur- en vogelwacht Rotta
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Aalkeetpolder
Ontspanning

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground