Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Het is ieder jaar weer hetzelfde riedeltje: vanaf het moment dat ik de herfst ruik - de geur van natte bladeren op asfalt - bekruipt me een somber gevoel. De dagen worden korter, de kou dringt door tot je botten en mijn handen zijn met geen kruik meer warm te krijgen. Het is hét recept voor mijn jaarlijkse winterdip.

Vroeger betekende het dat ik ieder vrij momentje dat ik had thuis, voor de buis, onder een dekentje zat, maar als moeder van een bijna 2-jarige hyper-ukkepuk zit dat er simpelweg niet meer in. Zodra haar melkfles ’s ochtends op is roept ze al knikkend: ‘Naar buiten!’ (Ik zweer het, dat heeft ze van haar vader).

Eén van de plekken waar je de zomer nog kunt ruiken, al daalt het kwik buiten onder de 10 graden, is strandtent De Pit in ’s Gravenzande.

"waardoor ik me ondanks de kou weer even in augustus waan

Het zal de zeelucht zijn, of de heerlijke houtovenpizza’s die ik er afgelopen zomer op bijna wekelijkse basis at, waardoor ik me ondanks de kou weer even in augustus waan. Maar wat ben ik blij dat deze strandtent ook gewoon in de herfst nog open is. Onder het genot van een kop warme thee speelt dochterlief in het zand, hangt ze in de schommel of springt ze op de gigantische trampoline die er staat. 
 
De sfeer is er gemoedelijk, alles mag en alles kan. Zo ziet ook de meubilering van de strandtent eruit. Verwacht vooral geen typisch strakke horeca-inrichting, het is eerder een allegaartje van wat Mathijs en Marleen – de eigenaren – konden vinden. Een oude, half versleten bank hier, vijf verschillende stoelen daar. Het doet wat denken aan mijn studententijd, toen ieders interieur nog bestond uit een knusse potpourri van grootmoeders wansmaak. Maar dan die Italiaanse kaart…(!)
 
 
Naast heerlijke pizza’s uit de houtoven – die overigens een prominente plek midden in het restaurant inneemt – staan er ook fijne plankjes met vlees- en/of viswaren op het menu. De flinterdunne pizza’s hebben de juiste grootte, de plankjes zijn goed gevuld. Niets zo vervelend als een vleesplankje bestellen en moeten vechten om dat ene plakje prosciutto. 
 
Het enige minpuntje dat ik kan verzinnen is mijn portemonnee. Als ik ieder weekend bij De Pit mijn winterdip moet tegengaan, heb ik straks in de zomer geen cent meer te makken om andere leuke dingen met het gezin te doen. Maar ach, dan schijnt de zon ten minste weer. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Wandelen & fietsen

Surfing Scheveningen

Noordzee Surfschool

Buiten Zijn in het Bieslandse Bos

BuitenLeeft

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen
Eten & drinken

Gebakken spruitjes met balsamico en yoghurt mosterd dressing

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Schot Koffie

Winterse pompoensoep met twist

Japanse Sierkwee; heerlijk in een toetje met ijs, of over je muesli!