Natuurwerkdag 2019

Natuurwerkdag 2019

Samen buiten aan de slag voor de wilde bij, vlinder, zandhagedis of de ijsvogel op de Natuurwerkdag!

Maak zaterdag 2 november broeihopen voor de ringslangen, vogelwanden voor de ijsvogels of plant bloembollen voor de bijen. Het is leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdagin het groen!
 

Ga zelf aan de slag voor natuur dichtbij!

Activiteiten: Hortensia`s snoeien op Dakpark Rotterdam

Hortensia`s hebben we in overvloed op het Dakpark; vooral rond de Speeltuin! Er staan verschillende soorten en voor mooie bloei volgend jaar moeten ze net een beetje verschillend gesnoeid worden. Na wat uitleg, slaan we een flinke slag in deze jaarlijkse snoei-clus van de Groengroep.  Voor koffie en wat lekkers tussendoor en een kop soep na afloop wordt gezorgd. Grote eters nemen zelf wat voedzaams mee. Ze werken van 10 tot 14 uur, verzamelen ca 9:45 bij Speeltuin BoTu aan de Zeilmakersstraat in Rotterdam
 

Knotten bij Klein Profijt

Eendenkooi Klein Profijt is normaal gesloten voor publiek. Vandaag kun je met de vrijwilligers meehelpen met het knotten van de omliggende grienden. Deze wilgen worden eens in de drie jaar afgezaagd. Vroeger werd het hout voor verschillende zaken toegepast. Nu zagen we het hout om ervoor te zorgen dat de plas goed bereikbaar is voor rustzoekende watervogels.
 

Natuurwerkdag Zuid-Holland

Bekijk nog veel meer activiteiten via deze link.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 2 november
Waar
Verschillende locaties in Zuid-Holland
Aanmelden via de website
Website