Natuurspeeltuin Avonturis

Natuurspeeltuin Avonturis

Ga klimmen, vies worden, dammetjes in water bouwen, schommelen en met de kabelbaan. Zoek naar kleine beestjes, vlinders, vogels of sta misschien wel oog in oog met een vosje. En wie weet wat je allemaal nog meer kunt ontdekken en beleven bij natuurspeeltuin Avonturis in Maassluis

Avonturis is een natuurspeeltuin voor groot en klein, waar natuurlijke elementen, zoals boomstammen, heuvels en beekjes de basis vormen voor allerlei buitenspeelpret.

Kleine kinderen kunnen spelen met stromend water en steentjes. Ouders/verzorgers kunnen toekijken en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes. De schommels zijn geschikt voor iedereen, met of zonder beperking. "Loop naar de pomp", geldt hier letterlijk. Want voor extra waterplezier kan je het water zelf omhoog pompen.

'Echte natuur'

Oudere kinderen kunnen op ontdekking naar het 'echte' avontuur. Via boomstammen naar eilandjes klimmen, verstoppen in de bosjes, kruipen door betonnen pijpen, hutten bouwen, met de kabelbaan over de bosjes… En vies worden hoeft niet, maar mag wel!

Houd je van boten? Op het uitzichtpunt staat een verrekijker en een botenbord. Bekijk maar eens uit welke landen de boten komen die voorbij varen.

Vruchten

Dol op de natuur? Ren naar de vogelkijkhut en het insectenhotel. Er zijn heel veel vlinderstruiken en bijenvriendelijke planten. Er staan 17 fruitbomen. Als ze vruchten dragen, mogen de rijpe vruchten lekker geplukt en gegeten worden!

Avonturis is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De speeltuin is gratis toegankelijk voor iedereen. Honden zijn helaas niet toegestaan.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Langs de Nieuwe Waterweg en tegenover station Maassluis-West

e-mail: dcm@maassluis.nl

Familie & kids

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Top 5 tips voor de zomervakantie!