Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

(Stads)natuur, natuurhistorie en het geologische verleden

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (kortweg Het Natuurhistorisch) is een laagdrempelig museum voor alle leeftijden gericht op de (stads)natuur, natuurhistorie en het geologische verleden van de regio Rotterdam en daarbuiten.

Ernst en humor om waardering voor de natuur te kweken

Met de collectie als basis biedt het museum middels kennis en educatie, publicaties, tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten een relativerende en opvallende kijk op de altijd verbazingwekkende natuur. Het museum zet daarbij een combinatie in van ernst en humor om waardering voor de natuur te kweken en het belang van mondiale biodiversiteit en de biodiverse stad te benadrukken.

Dode dieren met een verhaal

In de tentoonstelling 'Dode-Dieren-met-een-verhaal' brengt Het Natuurhistorisch haar beroemdste dode dieren samen die laten zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen en wat de dramatische gevolgen voor beide partijen kunnen zijn. Voorbeelden zijn: de Dominomus die werd doodgeschoten omdat zij 23.000 dominostenen omgooide,de Tweede Kamermuis, de meeuw die in botsing kwam met een traumahelikopter (beter bekend als de Traumameeuw), de (misschien wel) Laatste Schaamluis, het legendarische slachtoffer van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend en de Duitse Frühstücksvleermuis.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Adres:

Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA  Rotterdam 

Openingstijden: 

Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
Gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag (27 april)
Telefoon: 010 4364222
Familie & kids

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames