Nationale Molendag in Schiedam

Nationale Molendag in Schiedam

De hoogste molens ter wereld staan in Schiedam! Malen met de molenaar, de lekkerste molenproducten proeven en natuurlijk de molens beklimmen. Zaterdag 8 en zondag 9 mei 2021 vier je Nationale Molendag in Schiedam.

DE MOLEN BELEEF JE PAS ECHT ALS JE BINNEN BENT

In de oude binnenstad staan 6 brandersmolens op loopafstand. En net buiten het centrum kun je de nog enig overgebleven stenen poldermolen van Nederland bezoeken. Molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door de wind voel je de molen trillen, kloppen en bonken. 

Hoogste molens ter wereld
In de oude binnenstad staan de brandersmolens, de hoogste molens ter wereld, en sinds enkele jaren heeft Schiedam ook weer een complete poldermolen aan de Poldervaart; de Babbersmolen. Deze laatste is niet alleen op zaterdag maar ook op zondag open.
 
Rondleidingen en activiteiten in de molens
Op Molendag zijn meerdere molens te bezichtigen, al dan niet onder begeleiding van een molenaar. Molenwinkel De Walvisch biedt een gezellig terras om even uit te rusten en verzorgt rondleidingen door de molen. 
 
Openingstijden Molendag
Schiedam Centrum: Stadsmolens: 8 mei van 10.00 tot 16.00 uur
Babbersmolen 8 & 9 mei van 10.00 tot 16.00 uur
Check voor de laatste update de website van de Schiedamse Molens.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden