Modder happen bij Outdoor Valley

Modder happen bij Outdoor Valley

Sportief en lekker buiten bezig zijn? Outdoor Valley heeft voor ieder wat wils. Onlangs was ik hier met vriendinnen voor een gezellig vrijgezellenfeest, maar vandaag staat er iets heel anders op de planning: een Extreme Workout. Wat houdt dit in dan? Nou, daar heb ik ook zo mijn vraagtekens bij. Het enige dat ik weet is dat het een voorbereidingstraining is op de obstacle run Strongmanrun die 7 mei a.s. in Rotterdam plaatsvindt, en dat jullie kans maken om hier ook aan mee te doen!

 
Nu moet ik bekennen, het is niet de eerste keer dat ik mee zal doen aan een obstacle run van 21 kilometer, en ik ben ‘aardig wat’ (lees: dagelijks) in de crossfit box te vinden. Maar toch, met een definitie als ‘Extreme’ kan ik vrij weinig… en dus lig ik vrijdagavond braaf na mijn serie in bed en sta ik zaterdagochtend fris en fruitig klaar om 8 uur ’s ochtends om richting Outdoor Valley te gaan. Niet dat er geen andere optie ter voorbereiding was, (the Booty Challenge ter voorbereiding op de 7 kilometer run klonk mij ook erg interessant in de oren) maar hé, nu heb ik tenminste een mede-crossfitter die me wil vergezellen, en die stond nu niet echt te springen om zijn billen te gaan schudden tussen meiden die zouden gillen van een beetje modder. Even door de modder bijten dus, en gaan maar!
 
 
Bij aankomst word ik even stil: alhoewel ik eerder bij Outdoor Valley ben geweest vind ik het fascinerend dat dit terrein in Bergschenhoek, om de hoek van Rotterdam, zo groen is en zoveel rust uitstraalt. Ik als groen, dorps meisje, kan hier zelf alleen al uren vertoeven. Voor rust is echter vrij weinig tijd, want zodra we ons aangemeld hebben gaan we meteen van start. Het blijkt dat we mee gaan doen aan zowel een Bootcamp training als de Extreme Workout, twee lessen die ook door gewone leden van Outdoor Valley worden gevolgd. Dubbele gedachten gaan hierbij door mijn hoofd, van “als zij het iedere week doen, moet het mij ook lukken toch?!” tot “het feit dat zij het iedere week doen maakt sowieso dat ik op mijn bek ga”. Al snel word ik uit mijn gedachten geroepen en worden we licht gedrild in looppas richting het survivalbos.
 
Na een korte opwarming worden we in 2 groepen onderverdeeld: ik beland in een groep met Olympische zeilkampioenen, marechaussees en survivalhelden, en los daarvan, ben ik natuurlijk de enige vrouw. Lucky me! Ik moet zeggen, onze begeleider Henry probeert het aardig vrouwelijk en luchtig te houden, met praatjes over yogalessen, goodiebags en maskers, maar al snel blijkt dat die yogalessen voor heftige parcours staan, de goodiebags voor de zandzakken die we moeten tillen (nee, er zijn geen vrouwengewichten) en het masker voor het feit dat je met je hoofd door de modder tijgert. Yes, dit is enkel de start!
 
 
Mocht je nu nog niet afgehaakt zijn met lezen: begrijp me niet verkeerd, ik hoú hier van! De training bevat zowel conditionele, als technische aspecten, waar ook aardig wat kracht bij komt kijken. Van monkey hangs tot touwklimmen, van met je schouders in een koude sloot staan tot met een megazwaar touw boven je hoofd rennen, er komt van alles voorbij in deze training. Het idee van dit alles is dat je een representatieve indruk krijgt van obstacle runs en dus goed voorbereid aan de start kunt verschijnen. Daarmee komen dan ook de basistechnieken en -elementen aan bod die je kunt verwachten tijdens het daadwerkelijke parcours op 6 of 7 mei. Voor mij persoonlijk staat deze ochtend het mentale aspect centraal: deze drilkoning pusht je zo hard om door te gaan dat ik uiteindelijk m’n armen en benen niet meer voel van de zware inspanning en koude smurrie op mijn lijf.
 
Klinkt dit je allemaal wat te heftig in de oren? Don’t worry, tijdens de obstacle run zelf kun je er je eigen feestje van maken: je kunt er zo lang over doen als je wilt, en individueel rennen of juist in groepsverband, zodat je elkaar figuurlijk en letterlijk een zetje kunt bieden. En ook voor deze voorbereidingstraining bestaan verschillende varianten, die 11 en 18 maart en 8 april nogmaals worden gegeven. Deelname kan ik zeker aanraden… want onder dat met modder besmeurde gezicht gaat toch nog steeds een dikke glimlach schuil aan het einde van de training! En dus stappen we allebie uitgeput, voldaan, maar vooral vies, in de auto… op naar 7 mei!
 
Wil jij binnenkort meedoen aan een run bij Outdoor Valley? Geef je dan snel op voor de 7km | 12km | 21km en maak gebruik van onze kortingscode › SSMR17

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sport & avontuur

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur