Midwinterwandeling in het Staelduinse Bos met Midwinterhoornblazers

Midwinterwandeling in het Staelduinse Bos met Midwinterhoornblazers

Ga samen met de vrienden van het Staelduinse Bos mee op de Midwinterwandeling en geniet van het unieke geluid van de Westlandse Midwinterhoornblazers.

De natuurgidsen vertrekken om 13.30 u vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal.
Je bent ca. 1½ uur onderweg en de wandeling eindigt tussen het Midwinterhoornblazen. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie, maar een gift na afloop is altijd zeer welkom. Voor en na de excursie is er gelegenheid het bezoekerscentrum te bezoeken en te genieten van glühwein en chocolademelk.
 

Midwinterhoornblazers

Op deze kortste dag van het jaar komen de Westlandse Midwinterhoornblazers weer naar het Staelduinse Bos. Deze veel gevraagde musici blazen op hun handgemaakte hoorns van 14:00 tot ca. 15.30 u. De diverse blazers staan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af. 
Dus kom, kijk en geniet mee van dit unieke geluid.
 

Geschiedenis


In 1993 lieten de Westlandse Midwinterhoornblazers hier voor het eerst hun bijzondere klanken horen. Slechts één keer in alle jaren werd het blazen afgelast wegens sneeuwval, dus dit jaar is alweer de 24e uitvoering van deze groep in ons bos. Deze traditie uit Twente heeft een vast plekje gekregen in de Westlandse adventstijd. Inmiddels wordt het blazen in het oosten van ons land erkend door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zondag 16 december
Hoe laat
13:30 uur
Waar
Bezoekerscentrum d’ Oude Koestal, Peppellaan 4,´s–Gravenzande
Kosten
Gratis, een gift na afloop is zeer welkom
Aanmelden
Via aatendiek@gmail.com of tel.: 0174 - 631 427
Website