Met het gezin vertoeven bij de Lickebaertshoeve

Met het gezin vertoeven bij de Lickebaertshoeve

Op vrijdagmiddag ging ik samen met mijn man en zoon op pad, op naar midden Delfland waar de Lickebaertshoeve ligt. Na een rit door de polder over kronkelweggetjes kwamen we aan. Met een wijds uitzicht over de polder, ademde het terrein vooral veel rust uit.

 
We stappen de verbouwde boerderij binnen en worden vrolijk ontvangen door Simone. Even moet ik slikken, omdat het er iets formeler uitziet dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Daar loop ik dan op mijn sneakers met een rugzak, samen met manlief en een baby die niet al te veel geslapen heeft. Al snel zijn mijn zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen door de enorme gastvrijheid van Simone en later ook door Frans. Simone en Frans zijn zakenpartners die het samen goed voor elkaar hebben. 
 
 
De tafels zijn mooi opgedekt en al snel wordt er een kinderstoel aangeschoven voor George. Omdat George nog maar 8 maanden is, nemen wij gewoonlijk zelf eten voor hem mee. Gelukkig vinden ze het geen probleem dat wij zelf meegebrachte boterhammen aan hem geven en daarnaast krijgt hij ook nog heerlijk knapperig vers brood van de Lickebaertshoeve. Hij heeft in ieder geval al een voorproefje gehad van het lekkere eten.
 
 
 
Het gerecht heeft een heel zachte smaak en ziet er uit als een plaatje
Voordat we aan de lunch beginnen, wordt er duidelijk gevraagd naar eventuele allergieën. Mijn man is allergisch voor pinda’s en noten en hier wordt goed rekening mee gehouden. We beginnen de lunch met een heerlijke amuse van rode bietenbavarois met mosterdschuim. Het gerecht heeft een heel zachte smaak en ziet er uit als een plaatje. De toon is vanaf hier al goed gezet. Na de amuse is het tijd voor een voorafje. De chef-kok is lekker op vakantie, maar Frans die van huis uit kok is heeft het stokje heel goed tijdelijk overgenomen. Met passie voor eten vertelt hij over het voorgerecht en hoe het door de complexe smaken lastiger is om hier een wijn bij te kiezen. Uiteindelijk is het een Château des Eyssards, Bergerac Sec Blanc Cuvée Prestige uit 2013 geworden die het gerecht complimenteert. Het gerecht zelf is een gelei met geblancheerde prei en gamba. Een textuur die ik nog niet eerder heb gehad, maar de smaak is een aangename verassing. Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht: eend op een bedje van rode kool met een saus van port, anijs en vanille. Het begint een beetje eentonig te worden, maar ik kan niet anders zeggen dan dat we ook hier heel blij van worden. Als laatste nemen we koffie met gevulde speculaas toe. Druk speculeren we of het zelfgemaakte speculaas is of kwalitatief goed ingekochte speculaas, maar in de keuken wordt al snel duidelijk dat het helemaal zelfgemaakt is.
 
 
Het is rustig in het restaurant tijdens de lunch, dus is er voor mij voldoende gelegenheid om rond te lopen en de locatie goed te bekijken. Enthousiast word ik uitgenodigd om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. Frans vertelt me hier nog iets meer over het eten en laat zien op welke plekken in de keuken wat bereid wordt. De Lickebaertshoeve probeert met zoveel mogelijk streekproducten uit de omgeving te werken. In het Westland is natuurlijk heel veel lekkers te vinden, alhoewel ik de balsamico vinaigrette die ik mocht proeven uit Frankrijk ook zeker kon waarderen. Na tot slot nog een witte chocolade bonbon te hebben gegeten met cranberry en noten, is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Wij zijn aangenaam verrast door de Lickebaertshoeve en zijn zeker van plan om terug te keren. De combinatie van kwalitatief goed eten, de gastvrijheid en de ruimte hebben bij ons gezorgd voor een fijne vrijdagmiddag. De prijzen zijn erg schappelijk wanneer je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt. Een 2 gangen lunchmenu kun je krijgen vanaf € 21,50 en een diner (van minimaal 4 gangen) heb je al vanaf € 36,50.
 
 
Alhoewel ik op het eerste gezicht niet dacht dat het een kidsproof-locatie zou zijn, moet ik die mening toch bijstellen: er zijn kinderstoelen voor de allerkleinste, en voor oudere kinderen kunnen ze altijd iets klaarmaken waar ze van kunnen smullen. Geef van tevoren even aan dat je met kind(eren) komt en zij zorgen ervoor dat iedereen aan tafel blij is!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.