Marikewandelt in Land Art Delft

Marikewandelt in Land Art Delft

Voor iedereen die in de omgeving van Hof van Delfland een verrassend uitje zoekt, kan ik een bezoekje aan het Land Art Delft van harte aanraden. Aan de Rotterdamseweg in Delft ligt een fantastisch beeldenpark dat dit moment extra aantrekkelijk is. 

De Delftse kunstenaar Theo Jansen stelt namelijk binnen in het World Art Centre enkele van zijn strandbeesten ten toon. De galerie is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00-17.00 uur.
 

 

Melarium

In de beeldentuin staan sculpturen en installaties in een typisch Hollands Polderlandschap. Vanaf de A13 is de 12 meter hoge Delftse blauwe tulpen-piramide-vaas al te zien. Vlakbij de vaas staat het Melarium. Het ‘Melarium’ (van het latijnse melis: honing) lijkt op een enorme bijenkast en is een ode aan de bijen, de imkers, de zon en wil een kruisbestuiving zijn van kunst, natuur en technologie. Er is nog veel meer te zien!
 
 
Je kunt een mooie wandeling maken over het terrein waar de enorme kunstwerken in het groene gras veel ruimte hebben. Het geeft mooi gelegenheid om de objecten eens goed te bekijken.
 
 

Belevingstuin

Vlak naast de galerie van het World Art Centre is de Hortus Oculus ingericht. Het is een belevingstuin waar alle zintuigen de kans krijgen om natuur en kunst te ervaren, extra speciaal mensen met een visuele beperking. Zo staan er 12 luisterbankjes die uitgerust zijn met een eenvoudig te bedienen geluidsysteem.
 
 
Je zit met je voeten op de aarde en met de zon en de wind op je huid, terwijl je luistert naar door kinderen ingesproken verhalen over wat ze zien en ervaren op deze bijzondere plek. Zo kan je al zittend ‘zien’ door de ogen van kinderen. En probeer zelf ook eens met je ogen dicht te luisteren naar het geluid van het grindpad en het ruisen van de wind door de enorme populieren.
 
 

Land Art Delft

Het is een goed idee om vooraf op de website van de Hortus Oculus te kijken. Dan gaan de vele kunstwerken nog meer spreken. Land Art Delft (LAD) is dagelijks gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Een bezoek aan de beeldentuin is ook te combineren met de wandelroute ‘Ackerdijksepad’. Nu het broedseizoen voorbij is, loop je een mooi rondje door de weilanden.
 
 
Nog meer groene tips in het gebied van Hof van Delfland? Volg Marikewandelt op Instagram. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning

Food Art Festival

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Wandelen & fietsen