Maak goede voornemens in 2017 waar!

Maak goede voornemens in 2017 waar!

Happy New Year! Een nieuw jaar is aangebroken: 2017! Een nieuw jaar staat toch wel symbolisch voor een nieuw begin, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en, jawel daar zijn ze: de goede voornemens! Laten we wel wezen, wie heeft ze niet, die goede voornemens? De meest voorkomende goede voornemens gaan vaak over gezondheid: afvallen, sporten en/of stoppen met roken bijvoorbeeld. Het bekende probleem is echter hoe jij die goede voornemens volhoudt?!

 
De eerste twee weken van het nieuwe jaar gaan bij de meeste mensen gesmeerd. Het gevoel van een nieuw begin geeft men namelijk vaak extra motivatie om vast te houden aan die goede voornemens. Echter, die extra boost zwakt langzaam maar zeker af. Daarom geef ik je graag een paar tips en trucs om ervoor te zorgen dat het jou in 2017 toch gaat lukken om je aan die goede voornemens vast te houden!
 
 
1) Maak voor jezelf reële doelen
Ik ben van mening dat het hartstikke goed is om vooruitstrevende doelen voor jezelf op te stellen, maar blijf wel reëel! Niets is zo demotiverend als een doel wat eigenlijk te hoog gegrepen is. Een ander belangrijk punt is dat jouwdoel echt gebaseerd moet zijn op je intrinsieke motivatie. Jij moet het willen, in jezelf geloven en ervan overtuigd zijn dat je het doel kan behalen. Dit brengt mij gelijk bij tip nummer 2:
 
2) Stel ook tussentijdse doelen op
Stel jij wilt graag binnen vier maanden 10 kg zijn afgevallen. Een doel voor over vier maanden noemen we een lange termijn doel. Bedenk daarom ook doelen voor op de korte termijn door bijvoorbeeld te zeggen: eind januari wil ik 3 kg zijn afgevallen. Dit is een overzichtelijk doel. Los daarvan krijg je bij het behalen van dit korte termijn doel weer extra positieve energie om verder te gaan naar je volgende tussendoel (om uiteraard uiteindelijk je hoofddoel te behalen).
 
3) Maak een concreet einddoel
Bedenk een ‘hard’ einddoel, bijvoorbeeld door mee te doen aan een wedstrijd: op 11juni doe ik voor het eerst mee aan de 5 km Ladiesrun in Rotterdam. Een wedstrijd is een tastbaar doel en dit kan jou net wat extra motiveren om volledig voor het einddoel te gaan!
 
4) Laat je vrienden en familie weten waar je mee bezig bent en wat jij graag wilt
Feestjes en verjaardagen zijn vaak lastige momenten als je wilt afvallen of wanneer je wilt stoppen met roken. Verleidingen liggen overal op de loer, maar als jij jouw doel aan je vrienden en familie vertelt, zullen zij meer begrip voor je hebben en jou steunen op die moeilijke momenten.
 
 
5) Laat de touwtjes af en toe vieren
Wees niet te streng voor jezelf! Heb jij als voornemen om af te vallen, dan zal het je waarschijnlijk niet lukken om dag in dag uit gezond te eten of niet meer te snoepen. Belangrijk is dat je die dagen niet getreurd bent en je schuldig voelt! Laat bewust de touwtjes af en toe vieren. Dat soort momenten heb je juist nodig om de focus op je einddoel te houden (dat wil niet zeggen dat je elke week wel een keer helemaal los moet gaan, maar je kan absoluut wel blijven genieten)!
 
6) De weg naar je einddoel zal met vallen en opstaan gaan
Dit is niet perse een tip, maar wel een ‘side note’ die belangrijk is om in je achterhoofd te houden. Op weg naar jouw einddoel zal je obstakels tegenkomen die je moet overwinnen en waarna je weer verder moet gaan. Je zal ongetwijfeld mensen kennen waarbij alles van een leien dakje lijkt te gaan, maar vergis je niet. Ik weet zeker dat iedereen het wel eens moeilijk heeft met bijvoorbeeld verleidingen weerstaan, terwijl je bijvoorbeeld eigenlijk wilt afvallen. Sterker nog, misschien eet je wel een week lang ‘slecht’ en ongezond. Dit is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist des te meer reden om weer op de gezonde toer verder te gaan!
 
Kortom, pak nieuwe kansen vooral met beide handen aan en maak jouw goede voornemens waar!
 
Ik wens je een heel gelukkig, gezond en sportief 2017!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
De Westlandse Molens
Kunst & cultuur
Ontspanning
Boerderij het Lansingerland
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Workshops

De lucht in bij Kompassie Yoga Studio

Kompassie Yoga Studio
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Zeilvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur