Lokaal voedsel in Rotterdam: sure, but how?

Lokaal voedsel in Rotterdam: sure, but how?

In een tijd waarin steeds meer mensen willen bijdragen aan de sociaalecologische transitie van de maatschappij, mist er vaak de vraag: hoe dan?! Hoe kan ik een verandering maken? Hoe kunnen wij een verandering maken? Sure But How en De Platte Stad/Padje Af zoeken en delen praktische handvaten en actiemogelijkheden wat je zelf kan doen.

Documentaire

Op deze avond zien we hoe Sven Peetoom en Myrte Rischen deze vragen stelden aan Zweedse veranderaars. In hun documentaire Collectief volgen wij Myrte langs Zweedse collectieven die zelf het heft in handen nemen om zelfvoorzienend en sociaalecologisch duurzamer te leven. Van een jaar lang zelfvoorzienend leven, tot een bonenmachine in het bos. Myrte vindt er een scheppende kracht, een wilskracht om buiten of binnen het systeem een nieuwe realiteit te creëren. In plaats van te zien hoe de Zweedse jongeren het bestaande systeem kunnen veranderen, bouwen ze hun eigen ideale wereld.
 

Rotterdamse initiatieven

Kunnen wij iets leren van deze Zweedse collectieven? En hoe kunnen we zelf een verschil maken? Ook in Rotterdam wordt vanuit bewoners zelf actie ondernomen. De Platte Stad/Padje Af wil de verbinding tussen stad en platteland versterken om het voedselsysteem te verduurzamen. Initiatiefnemers Pauline Schouwenburg ontwierp samen met Thijs Weenk de boerentour Padje af – Helemaal naar de kroten. Tijdens de tour voor bedrijven en particulieren faciliteren ze het gesprek tussen boeren en stedelingen over belangrijke thema’s als voedselverspilling, biologische landbouw en lage prijzen voor de boer. Een écht gesprek, over reëel zorgen in het voedselsysteem.
 

In gesprek met de boer

Padje af zal het gesprek tussen boeren en stedelingen van deze avond verzorgen. Na het bekijken van de documentaire bespreken we die samen met Rotterdamse initiatieven en innovatieve boeren na. Zij vertellen hun verhaal en stellen vragen aan jullie. Maar het is wederkerig. Heb jij ook een vraag aan een boer? Wil jij weten wat je zelf kan doen om lokaler en duurzaamer te eten in Rotterdam? Kom, kijk en praat dan mee!
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
20 juni 2019
Hoe laat
20:30 uur
Waar
Worm, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Kosten
Gratis, wel een ticket reserveren
Aanmelden 
Website