Lokaal groenten en fruit kopen voor bij de barbecue

Lokaal groenten en fruit kopen voor bij de barbecue

 

Wat is er lekkerder dan de producten voor je zomerbarbecue halen bij kwekers en boeren in de buurt? Het Westland is daar super geschikt voor! In dit artikel staan diverse plekken waar je groenten, fruit en kruiden kunt halen om te gebruiken als lekkere hapjes tijdens een zomerse avond. Tip: zorg ervoor dat je genoeg contant geld in je portemonnee hebt!

Voor snijbonen, komkommers, aardappels, bieten en tomaten kun je bij Kwekerij Sunsister terecht. Dit is een kwekerij die eigenlijk bekend staat om haar Salvia’s, maar waar je dus ook prima heen kunt gaan voor groenten.

Bij 't Kommaatje kun je terecht voor allerlei prachtig gekleurde tomaten, vers uit de kas! Je vindt ze in een automaat richting het strand en je kunt kiezen uit een klein bakje cherrytomaatjes of juist een grote hoeveelheid van diverse tomaten (met of zonder komkommers erbij). Daar vlak in de buurt zijn Tasty Tom trostomaten van Triomaas te koop. Ook deze haal je eenvoudig uit een automaat.

"Plukkerij Framblij is een enorme kas vol met het heerlijkste zomerfruit

Plukkerij Framblij is een enorme kas vol met het heerlijkste zomerfruit: Japanse wijnbessen, aardbeien, frambozen… van alles is hier te krijgen. Tip: deze fruitsoorten zijn lekker voor in een salade of door het toetje. Mis je de druiven nog? Dan kun je terecht bij De Westlandse Druif. Om het vlees op de barbecue of juist de salade met lokale groenten écht af te maken, kun je de cressen van Koppert Cress gebruiken. Deze zijn onder andere bij Framblij te koop en geven net wat extra's aan de barbecue. Voor meer kruiden kun je terecht bij De Pluktuin.

Voor verschillende soorten pepers en bijzondere paprika's moet je absoluut bij Westland Peppers zijn. Hier kun je uit een automaat verschillende Tasty pep's (zaadloze parika's) kopen. De stukjes paprika kan je dan weer gebruiken om (groenten)spiesjes voor op de barbecue te maken. Ook Kwekerij Berkhoudt verkoopt groenten in een stalletje langs de weg: rode, oranje en groene paprika's, maar ook snack- en puntpaprika's.

Nog lokaler dan lokaal? Maak je barbecue af met groenten en fruit uit je eigen moestuin! Gewassen laten groeien in je eigen tuin en vervolgens ter aanvulling gebruiken op je barbecue... Lokaler en groener kan het bijna niet!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden