Langs de kust; pak een moment voor jezelf

Langs de kust; pak een moment voor jezelf

Vandaag neem ik jullie mee op een solo avontuur langs de prachtige kust van Zuid Holland; om uit te waaien, op te laden én om een moment voor jezelf te pakken!

Soms is een moment voor jezelf alles wat je nodig hebt. Toch vinden veel mensen het lastig om alleen op stap te gaan, zeker als ze de natuur in gaan. Stap je na een stressvolle dag op je werk ook gelijk in de auto, om zonder na te denken weer terug naar huis te rijden? Waarom eigenlijk? De afwas wacht heus wel. Misschien is deze fiets -en wandeltocht langs het strand precies wat je nodig hebt om op te laden.

Nergens vind je zoveel weids strekkend uitzicht en rust als langs de kust. Nationaal Park Hollandse Duinen is niet voor niets een prijswinnend natuurgebied! Van Hoek van Holland tot aan Scheveningen loopt een prachtige strook strand en duinen, die is bezaaid met strandtentjes en natuurparken. En zo dichtbij!

Zelf ga ik op een zonnige dinsdagmiddag in maart op de fiets op zoek naar een moment voor mezelf. Mijn avontuur start bij strand Ter Heide; daar fiets ik het brede fietspad op dat vanaf Hoek van Holland rechtstreeks richting Scheveningen loopt.

Hier kan niemand de weg kwijtraken, links de zee, rechts de duinen en alsmaar rechtdoor naar Scheveningen! Hoe vaak ik het strand en de zee ook zie, niets gaat boven het eerste aanzicht van al dat blauw, dat tot de hemel rijkt. Plots is mijn drukke hoofd leeg. Af en toe stop ik met fietsen en wandel ik richting zee, daar loop ik met een zachte wind in mijn rug langs de branding.

Een solo wandeling is voor mij niet compleet zonder een mooi muziekje. Ik luister dan ook naar de muzieklijst die ik heb samengesteld met de perfecte muziek voor een solo wandeling. Deze kun je ook volgen op Spotify via de deze link! 

"Na 2 uurtjes fietsen langs strand ben ik weer totaal mezelf

Het voordeel van alleen opstap gaan is dat jij je echt helemaal kunt ontspannen; niemand heeft iets van je nodig. Met uitzondering van een enkele fietser of een wandelend stelletje is het strand van mij alleen! Tussen maart en juni is het een magische tijd van het jaar; prachtig strandweer en toch is alles relatief rustig.

Langs het pad vind je geregeld een strandtrend waar je even bij kunt tanken en een drankje kunt bestellen; het vergt dus weinig tot geen voorbereiding om deze route te lopen of fietsen, perfect voor een spontane actie!

In de verte zie ik het reuzenrad van Scheveningen steeds groter worden. Op Scheveningen kun jij je fiets -en wandeltocht perfect afsluiten met een wijntje terwijl de zon onder gaat.

Ditmaal kies ik er voor om richting huis te gaan, ik en mijn fiets pakken de trein terug naar huis vanaf Den Haag. Opgelucht ben ik, met licht bruine wangetjes en strandhaar!  Na 2 uurtjes fietsen langs strand ben ik weer totaal mezelf.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden