Landelijke Open Imkerijdag Pluktuin Naaldwijk

Landelijke Open Imkerijdag Pluktuin Naaldwijk

In het weekend van 11 en 12 juli openen de Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de zevende Landelijke Open Imkerijdag.

Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Op zaterdag 11 juli bent u van harte welkom in de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk.

Enthousiaste imkers van imkervereniging Westland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij deze mooie hobby. Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt een bijenvolk bekijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Honingbijen en de vele soorten solitaire bijen en hommels zijn belangrijk voor de natuur. Het is cruciaal dat er veel verschillende soorten bloemen zijn, voor een gevarieerde maaltijd van nectar en stuifmeel. Veel gemeenten hebben hier inmiddels gehoor aan gegeven en laten bermenbloemen langer staan, er worden vele bloemenmengsels ingezaaid en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is behoorlijk afgenomen. Dat is een heel goed beleid, waar de bijen en de imkers heel blij mee zijn.  Maar het kan nog veel beter, daarom blijven de imkers extra aandacht vragen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag voor de honingbijen en de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Meer informatie is te vinden op  www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer

zaterdag 11 juli, 10:00 uur

Waar

de Pluktuin aan de Kleine Achterweg 28 in Naaldwijk

Website