Koffie in de Rotterdamse Hofbogen

Koffie in de Rotterdamse Hofbogen

Deze keer mag ik op de fiets, drie blokken om, naar misschien wel mijn favoriete koffiebar van Rotterdam. De koffiebar van Man Met Bril is gevestigd in de karakteristieke Hofbogen in Rotterdam Noord. Niet echt centraal gelegen, maar dat was een bewuste keuze van oprichter Paul Sharo. En eerlijk, dit is ook wel de koffiebar waar je net dat stukje voor omfietst.

 
Paul zit al ongeveer acht jaar in het ‘vak’. Hij begon op een te kleine brander en zonder enig idee van wat hij aan het doen was. Echter, dat hij wilde leren, dat was duidelijk. Waar iedereen te spreken was over steden als Amsterdam en Utrecht, wilde Paul zich juist sterk maken voor Rotterdam. Niet omdat het zo’n geweldige stad is, maar wel omdat het zijn stad is. In die tijd gebeurde er in Rotterdam nog weinig op het gebied van koffie, maar Paul zag potentie. Inmiddels heeft hij met zijn ‘Man Met Bril koffie’ een eigen koffiebar met 12 man personeel en 100 afnemers. Allemaal in Rotterdam, want dat is voor alsnog een vereiste. Wat de onderneming zo bijzonder maakt is de eigen manier van werken. Koffie is eigenlijk zo’n klein onderdeel. Het gaat veel meer om het ondernemerschap, de creativiteit en sfeer. Dat er zo’n mooi eindproduct uitkomt is als kers op de taart, maar de weg ernaartoe staat centraal.
 
 
Voor Paul is het een doel om iets toe te voegen aan de wereld en mensen bewust te maken van waar de producten die zij dagelijks gebruiken vandaan komen. Binnen zijn koffiebar vind je dan ook alleen lokale producten. Om een voorbeeld te noemen: de verse volle melk komt van Lindenhoff – een familiebedrijf dat mensen wil laten genieten van goed geproduceerde voeding en authentieke smaak. Sojamelk, daar doet Paul niet aan. Simpelweg omdat hij het niet lekker vindt en er dus niet mee wil werken. Dat geldt ook voor alle producten die bij Man Met Bril in de keuken gebruikt worden.
 
 
Sinds de verbouwing deze zomer is de koffiezaak aan de Vijverhofstraat een stuk groter. Hiermee kan Paul beter inspelen op de behoeftes van zijn gasten. Het is allemaal net wat ruimer opgezet, wat mensen de gelegenheid geeft om te vergaderen, te werken of in rust een boek te lezen. En een grotere keuken betekent een uitgebreidere menukaart, wat een bezoekje aan de koffiezaak nog aantrekkelijker maakt. Als ik Paul vraag naar zijn plannen voor de toekomst geeft hij aan nog veel dromen te hebben. Maar binnen deze dromen is er altijd één richtlijn: het verhaal van zijn onderneming moet helemaal tot zijn recht komen. Uitbreiding naar een andere stad zou daarmee betekenen dat hij daar een eigen ‘eiland’ wil creëren: een koffiebar met een lokaal team en dan vanuit daar klanten in de omgeving benaderen. De persoonlijke benadering moet altijd toepasbaar blijven, dat is de kracht van Man met bril. En of dat in de toekomst in een stad als Utrecht is of misschien Londen of Berlijn, daar wil Paul nog niet te veel over kwijt…
 
 
Dat koffie in Rotterdam in korte tijd groot is geworden, is wel duidelijk. De stad is in drie jaar tijd 12 koffiebranders rijker geworden. Daarmee zijn er flink wat concurrenten op de markt gekomen. Maar, bij koffie gaat het niet om de prijzen. Kwaliteit en creativiteit is wat telt en dat Paul kwaliteit levert én creatief is, is wel gebleken. Geen wonder dat succes niet kon uitblijven!
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.