Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Ik ben een zomermens, dus in deze tijd van het jaar vind ik het moeilijk om mijzelf naar buiten te slepen. Sinds 2 jaar heb ik daar wat hulp bij. Het is wel een klein hulpje, namelijk van 2 turfjes hoog, mijn zoontje Lev. Jongetjes moeten nou eenmaal uitgelaten worden, en ja moeders... ook in de winter! Dus daar gaan we, op naar stadsboerderij Natuurtalent!

 
Eigenlijk dekt de term stadsboerderij niet de hele lading. Talentfabriek010 heeft sinds januari 2014 het beheer over de voormalige schooltuin, en sindsdien vindt er een hoop bedrijvigheid plaats. Zo kun je er bijvoorbeeld ook terecht voor een heerlijk stukje taart, die gemaakt wordt in het kookatelier, wat ook weer een initiatief is van de talentfabriek. In het atelier komen dames uit de wijk bij elkaar om vanuit een veilige plek (lees: de keuken) anderen te ontmoeten, de Nederlandse taal te leren en zelfs kans op onderwijs te krijgen. Zo tof om te zien hoe dit alles verbindt, en hoe alles samenkomt!
 
 
Los van het kookatelier zijn allerlei ondernemers gevestigd op het terrein van Natuurtalent, zoals een boer, een houtbewerker en een podiumbouwer… en dit is nog maar een kleine greep uit de diversiteit van zelfstandig ondernemers! Maar goed, ik wijk af. Ik kwam hier natuurlijk om mijn kind uit te laten, en die mogelijkheid is er zeker. Op het terrein van Natuurtalent zijn er allerlei dieren, maar de kids kunnen ook los op skelters en fietsjes. Daarnaast loopt er een ontdekpad door het bos, waar de oudere kinderen zich kunnen vermaken met een speurtocht.
 
 
Het heerlijke kopje koffie maakt het feest voor mij compleet (guilty: total coffee addict). Dit heeft zeker ook te maken met onze medegasten. Zo zit op rechts een begeleider met 3 cliënten van de Pameijer, die snel even hun boterham eten voordat ze weer aan de slag gaan. Naast ons op links zit een vrijwilliger voedselpakketjes in te pakken en tegenover ons zit een wat oudere man die aan het dementeren is, maar elke dag trouw zijn kopje koffie combineert met een flinke wandeling. Wat een mooi werk doen deze mensen! In de zomer schijnt het hier ook nog eens afgeladen vol te zitten, en is het helemaal een feest der natuur. Ik zei het toch… ik ben een zomermens!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Honey Highway: De snelweg naar biodiversiteit

Bloemen zaaien op de Nationale Zaaidag en andere tips waar jij bestuivers blij mee kunt maken!

Wandelen & fietsen

Woeste wandeling van stad naar strand

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos