Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

"Toen ik door Australië aan het reizen was, zag ik overal bijzondere koffiezaakjes, die had je toen in Nederland nog niet." Zo vertelde Kek eigenaresse Leonie ons, toen we plaats namen aan een tafel bij het raam.

Vanaf dag één is Kek al een succes. Deze mooie zaak zit langs de pittoreske Voldersgracht, aan het water, in Delft. De zaak zit vanaf het moment dat de ochtendzon gaat schijnen al lekker vol. Naarmate de dag vordert, vult de ruimte zich met studenten, toeristen, moeders met kinderen en ga zo maar door. Na een kleine verbouwing deze zomer, staan ze weer paraat om iedereen te voorzien van lekker eten.

Met een nieuw interieur komen natuurlijk ook nieuwe gerechten op het menu! Wij kregen om te beginnen allebei een lekkere kop thee. Gember met citroengras (perfect voor als je een beetje verkouden bent trouwens) en hennep thee. Niet lang daarna kwam Leonie langs met twee kommetjes en heet water.

Ter plekke maakte ze een kommetje Matcha voor ons; "Eerlijk zeggen wat jullie van de Matcha vinden hoor!" Ik kan jullie vertellen dat die best goed beviel, normaal kan het nog wel eens heel muf naar sokken smaken maar deze was heerlijk fris zonder overheersende smaak.

"De crumble was precies goed, niet te zoet en heerlijk crunchy

Vervolgens kregen we een aantal gerechten van het nieuwe menu voorgeschoteld; als eerste serveerde ze ons warme crumble met yoghurt, het was net een klein toetje! De crumble was precies goed, niet te zoet en heerlijk crunchy, zeker in combinatie met de yoghurt. En het was ook een plaatje om te zien. Vlak nadat wij de eerste happen hadden genomen, kregen we de tweede ronde voor onze neus; Egg & Toast. Dit luchtige eitje is gebakken in de oven, met stukjes knapperige bacon en kaas.

Voor de vegetariërs hebben ze ook een heerlijke versie, met spinazie en geitenkaas. Ook deze gang was weer verrukkelijk! Het ei was super luchtig, de bacon was knapperig, de tomatensalsa maakte het lekker fris en samen met de avocado en dukkah helemaal af

Als je het aan ons vraagt is dit wel echt een power-ontbijt (of lunch natuurlijk)! En als spreekwoordelijke kers op de taart kregen we ook nog een sandwich met huisgemaakte hummus, gegrilde groenten, alfalfa, pompoenpitten, feta en avocado. Na het smullen van deze gang zaten we toch echt tot de nok toe vol.

Alle gerechten worden in eigen keuken bereid en over elk gerecht is ook echt nagedacht; alle smaken kloppen, de presentatie is een plaatje en de ingrediënten die er in zitten tja.. wat kunnen we er nog meer over vertellen. Ow, dat het enorm lekker is maar ook gezond. 

In Kek kun je niet alleen heerlijk eten maar je kunt je ook vergapen aan het smaakvolle interieur. De inrichting geeft je een huiskamergevoel, waardoor je je ook direct thuis voelt.

Als je toevallig dan ook nog een cadeautje moet kopen, dan kan dat ook nog in Kek! De zaak staat namelijk vol mooie, unieke producten die niet alleen leuk zijn voor een ander, maar ook voor jezelf.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Instock zet voedselverspilling op de kaart

Instock

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet
Winkelen

Een duurzame kerst: adopteer een kerstboom bij STEK de Stadstuinwinkel

Stek

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Biologisch… super logisch. Maar wat is het nou eigenlijk?

Hoeve Biesland